Ministerija skleidžia šydą: apie rugsėjį nusižudžiusią medikę sužinota tik prieš porą savaičių | kl.lt

MINISTERIJA SKLEIDŽIA ŠYDĄ: APIE RUGSĖJĮ NUSIŽUDŽIUSIĄ MEDIKĘ SUŽINOTA TIK PRIEŠ PORĄ SAVAIČIŲ

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nurodo, kad apie Šiaulių ligoninės slaugytojos savižudybę sužinojo tik prieš porą savaičių – nors nelaimė įvyko dar rugsėjį. Pasak ministerijos, informacija apie tai gauta ne iš gydymo įstaigos vadovybės, bet socialinių partnerių.

„Ministerijos žiniomis, Šiauliuose slaugytojos savižudybė įvyko rugsėjo mėnesį. Ministerijai šis faktas nebuvo žinomas, jis paaiškėjo tik per vieną iš susitikimų su socialiniais partneriais prieš porą savaičių, todėl netiesa, kad ministerija slėpė ar nutylėjo šitą įvykį“, – komentare Eltai nurodo ministro patarėjas Tomas Bagdonas ir reiškia užuojautą mirusios medikės artimiesiems.

Anot T. Bagdono, gavus informaciją apie situaciją Šiauliuose, išsyk buvo kreipiamasi į ligoninės vadovybę.

„Iš karto po viešos informacijos, ministerija kreipėsi į Šiaulių ligoninę dėl fakto bei aplinkybių ir gavo patvirtinimą apie informacijos teisingumą. Ligoninės pateiktais duomenimis, mirtis įvyko ne darbo metu, slaugytojai atostogaujant. Ligoninė informavo, kad įsijungė tokiais atvejais taikomas pagalbos algoritmas darbuotojams ir artimiesiems. Iš policijos, kuri savižudybės atveju pradeda tyrimą, nebuvo gauta duomenų, kad mirtis susijusi su darboviete ar darbo sąlygomis“, – teigė T. Bagdonas.

Ministerijai šis faktas nebuvo žinomas, jis paaiškėjo tik per vieną iš susitikimų su socialiniais partneriais prieš porą savaičių, todėl netiesa, kad ministerija slėpė ar nutylėjo šitą įvykį.

Trečiadienį sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pranešė, kad Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose dirbęs gydytojas atėmė sau gyvybę. Savo ruožtu Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos patvirtino, kad antradienį kolektyvas neteko abdominalinės chirurgijos gydytojo.

LMS pirmininkė A. Gerliakienė, komentuodama šią nelaimę, užsiminė apie dar vieną galimai nuslėptą savižudybę.

„Dar galiu pasakyti, kad Šiaulių ligoninėje irgi galimai buvo suicido atvejis, apie kurį uždrausta kalbėti darbuotojams. Užmegzti kontaktą su darbuotojais nepavyko, iš pradžių jie norėjo kalbėtis, paskui išsigando ir nekalbėjo. Tai čia dar ir slėpimo atvejis“, – užsiminė LMS pirmininkė.

„Jeigu Santaros atvirai reaguoja ir daro viską, kad ištirtų situaciją ir pagerintų darbuotojų būklę, tai Šiaulių ligoninėje yra atvirkščias reagavimas ir užslėpti bandoma“, – palygino atvejus A. Gerliakienė.

Šiaulių ligoninės direktorius Mindaugas Pauliukas patvirtino, kad šį rudenį viena iš gydytojų atostogų metu pasitraukė iš gyvenimo. Jis nurodo, kad gydymo įstaiga ėmėsi visų būtinųjų veiksmų – medikams teikta psichologinė pagalba, apie nelaimę informuota ir SAM.

Kaip teigia M. Pauliukas, iš karto po gydytojos mirties buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gairės: Šiaulių ligoninė, savižudybė, SAM, Sveikatos apsaugos ministerija, medikės savižudybė, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nuomone

KODĖL MG BALTIC KORUPCIJOS BYLOJE Dariui Mockui nebuvo pareikšti kaltinimai korupcijos byloje, o tik kurlianskiui . kam atsiskaitinėjo kurlianckis duodamas kyšius, ar ne Dariui Mockui? kas gavo nauda per viešus pirkimus MG BALTIC ar ne tiesioginis jos vadovas darius Mockus. mano manymu tai primena devyngalvi slibiną , kuris siautės ir toliau per konservatorių partija ir plės savo galias ir įtaka , papirkinėjant vis naujus politikus. Tai tik mano asmenine nuomonė

Rūtenis

Dabartiniu metu mums įkyriai peršama mintis, kad tik, ir tik darbas priveda prie savižudybės, o viskas kas ne darbas, tas neturi net menkiausios priežasties suicidui. Klounai, ne kitaip, tuo labiau, kad apie pasikorusius šaltkalvius nesu radęs pranešimų, nors tikiu tokių esant.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS