Mobilūs viruso patikros punktai pradės veikti tik gavus ministerijos leidimą | kl.lt

MOBILŪS VIRUSO PATIKROS PUNKTAI PRADĖS VEIKTI TIK GAVUS MINISTERIJOS LEIDIMĄ

Mobilūs koronaviruso patikros punktai pradės veikti tik gavus leidimą iš ministerijos, teigia sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Nė vienas punktas nepradės veikti, kol nebus užpildytas vadinamas checklist'as (kontrolinis sąrašas – BNS), kas turi būti padaryta, ir kol nebus gautas leidimas iš ministerijos. Mes jį duosim ir tada punktas pradės veikt“, – trečiadienį ministerijoje vykusioje spaudos konferencijoje sakė ministras.

Jis teigė, kad kontrolinį sąrašą yra parengusi ministerija.

A. Veryga sveikina savivaldybes, kad šios surado vietas tokiems punktams ir pradėjo juos įrenginėti, tačiau, pasak ministro, dar reikia apmokyti darbuotojus ir atlikti kitus darbus.

„Tai, kad savivaldybės jau padarė labai daug darbo ir numatė vietas, tai jau yra labai daug, kai kas jau ir savanorius, ir darbuotojus pasitelkė, bet tai dar ne viskas. Darbuotojai turės būti apmokyti, tie, kas neturės, gaus apsaugos priemones, turės gauti terpes, į kurias reiks paimti mėginius“, – teigė A. Veryga.

Darbuotojai turės būti apmokyti, tie, kas neturės, gaus apsaugos priemones, turės gauti terpes, į kurias reiks paimti mėginius.

Jis taip pat teigė, kad per dieną ruošiamasi paleisti po vieną ar du punktus, pirmasis turėtų būti paleistas trečiadienį Vilniuje.

„Aš manau, kad Vilnius pasileis šiandien, jeigu viskas ten bus tvarkoj pagal tą checklist'ą (kontrolinį sąrašą – BNS), prašymas buvo – gal pavyktų šiandien ir Kauną paleisti“, – sakė ministras.

„Bet sakau, fiziškai reikia žmones apmokyti, reikia sužiūrėt, ar tikrai turi apsaugos priemones, ar turi, viską, ką reikia, nes punktas nėra vieta, tai visa procedūra su žmonėmis, su terpėmis, su aprangomis“, – pridūrė jis.

Mobilūs koronaviruso patikros punktai įrengiami Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Utenoje, Tauragėje ir Telšiuose.

Visų šių miestų savivaldybės jau numačiusios vietas, tačiau laukia leidimų iš ministerijos bei medžiagų, su kuriomis reikia atlikti tyrimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Laiko tempimas

Aiškiai tempia laiką, kad kuo ilgiau nebūtų sugadinta "graži" palyginus nedaug apsikrėtusiųjų statistika, ir toliau galėtų išdidžiai pasauliui skelbti, kaip Lietuva gerai pasiruošusi epidemijai.

Kuo

Jus skiriates nuo komuniaku, pirma partsobranije paskui veiksmas, veikti reikia dabar ir nedelsiant ir laukti viruso antplūdžio nes puse tautiečių kurių ruošiasi grąžinti į Lietuvą būs infekuoti.

Kodėl?

Atsakau:todėl kad laukia kada virusas pradės pjauti daugiau pensininkų. Reikia gi pataisyti Sodros finansine padėtį...Po to kai palaidos kokius pora tūkstančiu tai ir atsiras tie patikros punktai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS