NVSC aiškinsis, kodėl COVID-19 susirgo paskiepyti globos namų gyventojai | kl.lt

NVSC AIŠKINSIS, KODĖL COVID-19 SUSIRGO PASKIEPYTI GLOBOS NAMŲ GYVENTOJAI

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pranešė ketinantis aiškintis aplinkybes, kuriomis Tauragės rajone COVID-19 užsikrėtė nuo šios ligos paskiepyti globos namų gyventojai.

NVSC duomenimis, 14 iš 15 Lauksargių globos namuose užsikrėtusių žmonių buvo paskiepyti pagal pilną vakcinacijos schemą, todėl bus atliekamas patikrinimas dėl vakcinacijos proceso šioje įstaigoje.

Pasak centro, nors nė vienas skiepas neapsaugo nuo ligos šimtu procentų, tačiau NVSC specialistams susirūpinimą kelia tai, kad 13 asmenų buvo paskiepyti tuo pačiu metu ir, vertinant mokslinių tyrimų metu įrodytą vakcinos efektyvumą, tai, kad tokiam asmenų skaičiui imunitetas nesusiformavo, kelia pagrįstų klausimų, į kuriuos turi būti atsakyta. 

Dėl šios priežasties NVSC specialistai atliks nuodugnų tyrimą, siekdami išsiaiškinti situaciją, galimas priežastis.

Šią savaitę Trakuose esančiuose slaugos namuose „Addere“ įsiplieskus koronaviruso židiniui, užsikrėtimas taip pat patvirtintas ir trims pilnai paskiepytiems gyventojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Įdomiausia

šioje istorijoje, kad senukai susirgo, o personalas - ne. Panašu, kad senelių antrasis skiepas nukeliavo "į kairę". Čia jau būtų ne tik vagystė, bet ir nusikalstama veika, kuri sukėlė pavojų žmonių gyvybei. Tad turėtų tirti ne NVSC, bet policija

Hm

Tai dabar gal jau suprato, kaip buvo daryti tyrimai del vadinamo "efektyvumo: ir kad jie visiskai nieko nereiskia. Eksperimentines vakcinos, tuo viskas pasakyta.

pypenas

Tai kodėl nerašot kokia vakcina buvo paskiepyti globos namų gyventojai,-ogi AstraZevica,ligi ko NUSIVAŽIAVOM...............??????????????????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS