Populiarėja pavojingas būdas mesti svorį: naudoja diabetikams skirtus vaistus | kl.lt

POPULIARĖJA PAVOJINGAS BŪDAS MESTI SVORĮ: NAUDOJA DIABETIKAMS SKIRTUS VAISTUS

  • 8

Kuriozas Jungtinėje Karalystėje. Sergantieji II tipo cukriniu diabetu ištisus mėnesius laukia gyvybiškai svarbių vaistų, nes juos išperka turintieji antsvorio. Pasaulyje populiarėja pavojingas būdas mesti svorį – naudoti diabetikams skirtus vaistus.

Britas Stu Innesas serga II tipo diabetu ir du kartus per dieną privalo gerti vaistus. Kartą per savaitę reikalingos ir injekcijos. Tačiau, kai vyras nuėjo į vaistinę jam buvo pasakyta, kad vaistų nėra, mat juos išpirko norintieji numesti svorio. Nors daktaras įtraukė S. Innesą į laukiančiųjų alternatyvių vaistų sąrašą, praėjo du mėnesiai, tačiau vaistų jis negavo.

„Man buvo labai pikta, nes taip neturėtų būti. Šimtai tūkstančių žmonių nuo diabeto vartoja tą patį vaistą, todėl turėsime laukti net iki metų pabaigos, kad gautume vaistus“, – piktinosi S. Innesas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Tačiau S. Innesas ne vienintelis laukia vaistų. Priežastis nėra tiekimo sutrikimai. Pasaulyje populiarėja pavojingas būdas mesti svorį – naudoti diabetikams skirtus vaistus. Rytų Londono vaistinių darbuotojas teigė, kad vos tik atsiradus vaistų papildymui, juos kaipmat užsisako kitos vaistinės.

Tai beprotybė.

„Tai beprotybė. Nes gydytojai, kurie išrašo vaistą, nežino, ar jo yra vaistinėse. Pacientas ateina, mes pasakome, kad vaisto nėra, pacientas vėl skambina gydytojui. Taip sukuriama daugiau darbo tiek mums, tiek medikams“, – apie problemą pasakojo vaistininkas Kashemas Rayhanas.

Situacija tokia bloga, kad valdžios institucijos netgi išleido įspėjimą, kad vaistai turėtų būti skiriami tik diabetu sergantiems žmonėms. Teigiama, kad vaistų trūkumas tęsis mažiausiai iki metų pabaigos.

„Sveikatos institucijos nurodė gydytojams neskirti vaistų niekam, išskyrus II tipo diabetui gydyti. Vaistai tokie paklausūs, jie laikomi magiškomis injekcijomis metant svorį. Žmonės moka gydytojams už receptus arba perka nelegaliai“, – teigė žurnalistė Emma Birchley.

„Raginame žmones nepirkti vaistų internete, nes nežinote, ką gaunate, kokios vaistų dozės. Parduodantieji vaistus tą daro nelegaliai, todėl būtina juos sustabdyti“, – įspėjo sergančiųjų diabetu organizacijos vadovas Douglas Twenefouras.

Vaistus gaminančios įmonės teigia dirbančios ištisą parą, kad pagamintų daugiau diabetikams reikalingų vaistų. Tuo metu gydytojai įspėja vaistus ne pagal paskirtį vartojančius ir sulieknėti norinčius žmones – tai gali sukelti sunkių sveikatos problemų, tarp jų ir vėžį.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

pagrindinis vaistas medforminas skirtigo stiprumo .cukru valdo gerai jei neriji jo šaujšais.

Anonimas

henris dar neteko girdeti kad nors vienam seimos gydytojui butu atimta licenzija ir butu pasodintas uz receptu israsyma be gydytoju specialistu paskyrimo tokiems vaistams tai taip bus ir toliau o diabetikai kankinsis ir toliau negaudami jiems reikalingu vaistu

yra

vienas, nieko nekainuojantis būdas - mažiau ėsti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS