A. Veryga: viešumoje patariama dėvėti kaukes, planuojama pratęsti karantiną | kl.lt

A. VERYGA: VIEŠUMOJE PATARIAMA DĖVĖTI KAUKES, PLANUOJAMA PRATĘSTI KARANTINĄ

Sveikatos apsaugos ministras, Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Aurelijus Veryga akcentuoja, kad gyventojams rekomenduojama viešumoje dėvėti kaukes.

„Yra toks metų laikas, kai nemažai žmonių peršąla, sloguoja, galų gale prasideda pavasarinis laikotarpis, kai žmonės alerginėmis slogomis pradeda sirgti, ir iš pradžių gali būti sudėtinga atskirti, kas tai yra – ar tai koronaviruso sukeltos infekcijos simptomai ar kažkas, prie ko buvome įpratę įprastame gyvenime“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

„Bus išleistos rekomendacijos viešumoje vaikščiojant, kur kontaktuojama su kitais gyventojais, kad gyventojai pagal galimybes naudotų priemones, kurios yra skirtos uždengti nosį ir burną“, – sakė sveikatos apsaugos ministras.


Kaip jau buvo rašyta, siekiant sumažinti koronaviruso plitimą, prekybos centruose bus siekiama reguliuoti pirkėjų srautus.

„Praėjęs savaitgalis parodė, kad dalis visuomenės, panašu, neišgirdo nei prašymų, nei rekomendacijų ir yra būriuojamasi pardavimo vietose, prekybos centruose. Tai bus parengti operacijų vadovo nurodymai, išaiškinimai, kaip reikėtų organizuoti pardavimą“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

Pasak jo, parduotuvės nebus uždaromos ir jų veikla nebus ribojama, tačiau bus reguliuojami pirkėjų srautai.

„Pagrindiniai išaiškinimai bus susiję su tuo kaip žmonės, kurie ateina apsipirkti, kaip jų pats judėjimas turi būti organizuojamas, kaip jie įleidžiami, kokių atstumų turi būti laikomasi, kad žmonės nesiburiuotų ir būtų užkirstas kelias viruso plitimui“, – teigė ministras.

Preliminariai karantiną planuojama pratęsti dvi savaites

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, nuo praėjusio pirmadienio Lietuvoje dviem savaitėms paskelbtas karantinas.

Karantiną planuojama pratęsti, sprendimą Vyriausybė priims trečiadienį.

„Preliminariai planuojama dvi savaites, bet aš negaliu kalbėt už visą Vyriausybę“, – teigė A. Veryga.

Pirmadienį planuojama paskelbti privalomą karantiną grįžtantiems iš užsienio, nes šiuo metu jiems siūloma izoliuotis savanoriškai.

Policija per praėjusią savaitę sulaukė maždaug dviejų tūkstančių pranešimų dėl karantino pažeidimų.

Lietuvoje iki pirmadienio vidurdienio buvo patvirtinti 154 koronaviruso atvejai.

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, Aurelijus Veryga, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Lietuviui

Lietuvi,jai nori su maskem šiuo metu Limona pakelt tai dek normalu skelbimą,o jai ne uzsiklijuok nosį,burna ir pers Sikna kviepuok.

jas

Galima psisiuti,nusimegzti,yra kas taip padare,reikia tik padirbeti,prie sovietu mes is nieko viska pasidarydavom

kol galios

žodis "patariama", tol nugalėtojas bus virusas, o ne mes. Įdomu, pas kiniečius šiuo laikotarpiu buvo toks žodis "patariama"?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS