A. Armonaitė: interesų konflikto regimybė dėl A. Belickaitės egzistuoja | kl.lt

A. ARMONAITĖ: INTERESŲ KONFLIKTO REGIMYBĖ DĖL A. BELICKAITĖS EGZISTUOJA

Viešojoje erdvėje kilus diskusijoms dėl „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės nauja korporatyvinių reikalų direktore paskirtos Agnės Belickaitės sąsajų su kai kuriais Laisvės partijos atstovais, jos lyderė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pripažįsta, kad esama interesų konflikto regimybės.

Ministrė pranešė, kad dėl to kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinę etikos komisiją (VTEK). Į ją patvirtino kreipęsis ir A. Belickaitės sutuoktinis – ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

„Reikia pripažinti, kad (interesų konflikto – BNS) regimybė egzistuoja, ir aš šiandien kreipiausi į VTEK dėl to ryšio, kad būtų išaiškinta, ar jis nepažeidžia etikos ir kitų reikalavimų“, – žurnalistams trečiadienį sakė A. Armonaitė.

„Iš tiesų situacija yra labai nemaloni, bet visiškai neturiu ką slėpti“, – teigė ji.

A. Belickaitė LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta praėjusią savaitę, o šią savaitę išaiškėjo, kad ji yra Laisvės partijos vicepirmininko bei ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmona, taip pat A. Armonaitės artima draugė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė tikino apie naujas A. Belickaitės pareigas sužinojusi, kai tai buvo paskelbta viešai.

„Aš asmeniškai nesikišu net į sau pavaldžių ministerijų konkursus. Aš net nežinau, kokių pozicijų jie ieško. Tai yra normalu, nes politikas šiaip neturėtų žinoti detalių, kaip yra valdoma valstybės valdoma įmonė – ko jiems reikia, jie patys geriausiai žino“, – tikino A. Armonaitė.

„Aš galiu pasakyti labai ramia širdimi, kad nei aš nei kažkoks kitas politikas nesikišo į tą konkursą, nežinojome apie jo egzistavimą“, – teigė ministrė.

Ji patvirtino, kad su A. Belickaite buvo bendraklasės, taip pat kartu studijavo Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI), be to, ministrė mokėsi vienoje klasėje ir su susisiekimo viceministre Agne Vaiciukevičiūte, o kad ji nedirba Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje, anot A. Artmonaitės, yra sąmoninga.

„Mes bendraujame (su A. Belickaite – BNS), tačiau galiu pasakyti, kad mes nebendraujame kasdien. Netgi dabar negaliu pasakyti, kada paskutinį kartą matėmės“, – teigė ministrė.

A. Armonaitė patvirtino, kad A. Belickaitė, kaip komunikacijos specialistė, prieš rinkimus vedė Laisvės partijos rengtus seminarus, tačiau tikino, kad su ja už tai buvo atsiskaityta. 

„Matyt, yra apie ką pagalvoti mums kaip politinei organizacijai rekomenduojant savo nariams, užimantiems tam tikras pozicijas, rekomenduojant jų artimiesiems turėti omenyje ir įsivertinti, kaip visuomenėje tai gali būti sutikta“, – kalbėjo ministrė.

Ekonomikos ir inovacijų viceministras V. Jurgutis teigė žinojęs apie sutuoktinės sprendimą dalyvauti LTG konkurse, tačiau tikino to neaptarinėjęs su ministrais bei tikino, kad nepotizmo nebuvo.

„Galiu pasakyti labai atvirai ir aiškiai, kad jokių veiksmų, kurie galėtų vienaip ar kitaip daryti kokią nors bent menkiausią įtaką konkurso rezultatams, nei dariau, nei ketinau daryti“, – žurnalistams trečiadienį sakė V. Jurgutis.

„Nesu aptarinėjęs Agnės dalyvavimo konkurse nei su ekonomikos ir inovacijų ministre, nei kitais ministrais“, – pridūrė jis.

Paklaustas apie galimą interesų konfliktą, V. Jurgutis pažymėjo, kad LTG nėra pavaldi Ekonomikos ir inovacijų ministerijai bei tikino, kad nusišalintų priimant su įmone susijusius klausimus.

Tuo metu Laisvės partijos deleguotas susisiekimo ministras Marius Skuodis pareiškė, kad „Lietuvos geležinkeliai“, kaip ir bet kuri kita susisiekimo srities įmonė, turėtų vengti ne tik interesų konflikto, bet ir tokio konflikto regimybės.

„Kiek man dabar žinoma, tai buvo vieša atranka, dalyvaujant atrankos agentūrai, o galutinį sprendimą priėmė „Lietuvos geležinkelių“ vadovas. „Lietuvos geležinkeliams“, kaip ir bet kuriai kitai susisiekimo srities įmonei, keliamas lūkestis vengti ne tik interesų konflikto, bet ir tokio konflikto regimybės bei žalos reputacijai. Kaip įmonės valdybai ir vadovybei sekasi tai užtikrinti, raginu juos viešai paaiškinti“, – komentare BNS sakė ministras. 

M. Skuodis tikino susisiekimo srities įmonių darbuotojų atrankų procese niekaip nedalyvaujantis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nesubrendusi politikė

Ji net nesupranta, ką pasiūlė Prezidentas. Tuo labiau nesupranta, ką turi dabar daryti. Tai žemos politinės kultūros persona.

Seniai buv laikas

Sita nevykėle mest iš pareigų.Bet kitas klausimas kaip Prezidentas ją galejo patvirtinti tokioms pareigoms.

Kaip

čia gaunasi,kad visos sutuoktinių poros bazuojasi valdžioje kartu ir vis tie patys atsitiktinumai.Benkunskas tik pradėjo simpatizuoti ir seimo nariai susigrūmė dėl panelės gabumų,čia tas pats.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS