A. Armonaitė: Laisvės partijos frakcija palaikys biudžeto projektą | kl.lt

A. ARMONAITĖ: LAISVĖS PARTIJOS FRAKCIJA PALAIKYS BIUDŽETO PROJEKTĄ

Valdančiosios koalicijos partnerės Laisvės partijos frakcija palaikys 2024 metų valstybės biudžeto projektą, sako jos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

„Laisvės frakcija palaikys biudžeto projektą, jį palaikys vieningai“, – antradienį Seime žurnalistams sakė A. Armonaitė.

„Ne dėl to, kad kažkas prašo ar verčia ir taip toliau, pirmiausiai dėl to, kad prisidėjome prie sprendimų, kurie yra šito biudžeto viduje ir, pavyzdžiui, žmonės, kurie uždirba mažiausiai, (...) jų apmokestinimas reikšmingai mažėja“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Anot jos, biudžeto projektas bus palaikytas ir dėl to, kad jį rengiant atsižvelgta į frakcijos siūlymus didinti finansavimą neformaliam vaikų ugdymui ir keliams. 

„Kad vaikų būreliams ir užimtumui Laisvės frakcijos siūlymu skiriama daugiau finansų ir dėmesio,  vis dar nepakankamai, bet vis tiek daugiau nei buvo, tai yra geras sprendimas. Kad yra daugiau finansuojami 40 milijonų eurų keliai Laisvės frakcijos siūlymu – geras sprendimas“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Ne dėl to, kad kažkas prašo ar verčia ir taip toliau, pirmiausiai dėl to, kad prisidėjome prie sprendimų, kurie yra šito biudžeto viduje (...)

 

Geru sprendimu ji vadina ir numatomą atlyginimų didinimą mokytojams: „Tie atlyginimai turi kilti, jie yra užfiksuoti šiame biudžete – geras sprendimas“.

Po koalicijos tarybos susitikimo pirmadienį ji sakė, kad galutinį sprendimą, ar palaikys biudžetą, frakcija priims antradienį ryte. Anot jos, nepavykus užtikrinti papildomų balsų Civilinės sąjungos įstatymo palaikymui Seime, partija vertins ir savo įsipareigojimus valdantiesiems.

Antradienį A. Armonaitė sakė, kad šis klausimas dar bus keliamas: „Kai ateis diena, kažkoks klausimas, mes atskirai spręsime, koks yra Laisvės partijos palaikymas ar prieštaravimas“.

„Dėl tam tikrų dalykų, konkrečių, kurie yra įsipareigojimai vykdomi toliau, mes nenorime susieti biudžeto su šituo sprendimu, nes tiesiog už šitų biudžeto eilučių slepiasi konkretūs žmonės ir konkretūs sprendimai, kuriems tai yra aktualu“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Frakcijos seniūnas Seime Vytautas Mitalas pirmadienį teigė, kad frakcija teigiamai vertina naujausius Vyriausybės sprendimus skirti papildomą finansavimą – jais atsižvelgta į „laisviečių“ siūlymus.

Lapkritį Vyriausybė pritarė, kad Vilniaus-Utenos kelio rekonstrukcijai papildomai būtų skirta 40 mln. eurų – tiek lėšų tikimasi gauti iš padidintos sunkiasvorių priemonių kelių rinkliavos, vadinamųjų vinječių. Dar 117 mln. eurų papildomai siūloma skirti Europos Sąjungos paramos, paimant lėšų iš vėlesnių metų šioje ES finansinėje perspektyvoje.

Iš viso keliams 2024 metais numatoma skirti 872 mln. eurų.

Švietimui papildomai skirta 3,5 mln. eurų, iš jų didžioji dalis – 3 mln. eurų – teks neformaliam vaikų švietimui, 0,5 mln. eurų – Pietryčių Lietuvos švietimo įstaigų infrastruktūrai modernizuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aciu Devui

Jau nedauk liko sitai partijoi iki seimo rinkimu bus laisvunai su simunite ir konservatoreis ispirdolinti is seimo TIK ZMONES BUTINAI KITAMET EIKITE I SEIMO RINKIMUS KAS NEIS TAI BUS UZ JUOS!!!!

Dantis

tik palaike issivalykite!

baisiai ten ka domina uz ko pasilaikys pasistvere

agrastu pirdziu partija...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS