A. Armonaitė siūlo mažesnius mokesčius verslo plėtrai ir investicijoms | kl.lt

A. ARMONAITĖ SIŪLO MAŽESNIUS MOKESČIUS VERSLO PLĖTRAI IR INVESTICIJOMS

Valdančiosios koalicijos partnerės Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė teigia, kad mokesčių reformos autoriams turi pasiūlymų dėl gyventojų ir verslo apmokestinimo. Ekonomikos ir inovacijų ministrė sako siūlanti mažesnius mokesčius verslo plėtrai ir naujoms investicijoms.

„Kaip ministrė ekonomikos ir inovacijų turėsiu pasiūlymų verslo aplinkos apmokestinimo srityje – norime, kad būtų daugiau galimybių verslams augti, mažiau apmokestintos jų plėtra, naujos investicijos“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė A. Armonaitė.

Jos teigimu, Laisvės partija turės pasiūlymų ir dėl gyventojų pajamų apmokestinimo, tačiau kokių, nekomentavo.

„Turėsime pasiūlymų, liečiančių ypatingai gyventojų pajamų apmokestinimą, bet detalių tikrai nenoriu komentuoti, nes vakar vėlai susipažinome su projektu“, – sakė A. Armonaitė.

„Labai išsamus projektas, mums reikia laiko su juo susipažinti, nes mes jį matėme pirmą kartą“, – pridūrė ji.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė siūlomus mokesčių reformos pakeitimus Laisvės partijos frakcijai pristatė trečiadienio vakarą.

Keli frakcijos nariai BNS teigė, kad siūloma įvesti dar vieną, 25 proc. GPM tarifą su darbo santykiais susijusioms pajamoms. Toks tarifas būtų taikomas, jeigu metinės gyventojo pajamos siektų nuo 60 iki 120 vidutinių darbo užmokesčių (VDU). Mažesnėms pajamoms būtų taikomas 20 proc. tarifas, o didesnėms – 32 proc. tarifas – tokie GPM tarifai galioja dabar. 

Anot kai kurių Laisvės frakcijos narių, ministrė taip pat siūlo įpareigoti verslo liudijimų turėtojus įregistruoti individualią veiklą, jeigu jų metinės pajamos viršytų 24 tūkst. eurų.

A. Armonaitė anksčiau BNS yra sakiusi, kad frakcija tikriausiai nepalaikys nekilnojamojo turto (NT) ir kitų mokesčių didinimo. Jos manymu, iš visų Finansų ministerijos pasiūlymų gali pavykti įteisinti tik investicinę sąskaitą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klpd.

Šaip tai Armonaitė jau patobulėjo. Rimtai. Ale-bet-tačiau, vis dar neužkabina to ko reikėtų Lietuvai. Ir nežiūri iš esmės į dalykus kuriuos turėtų žiūrėt vienas iš aukščiausių šalies valstybininkų..Ar turime teisę leisti tokias gražias, bet visai nepatyrusias, bejėges žmogas į aukščiausius šalies postus? Manau ne.Postai valdžioje ne mokykla pradedantiems. Ir netgi ne institutas suteikiantis spec žinias. Dabar,,iš dangaus" nukritęs naujai iškeptas seimeris pradeda savo reformas, pertvarkymus ir kt. savivaliavimus neturėdamas net žalio supratimo ,,su kuo tas valgoma":D)Kaip pavyzdys šios seimo daugumos (kuriai priklauso ir Armonaitė) prakišamos seime reformos - be jokių išankstinių planavimų, analizių ar projektavimų. Principu ,,padarysim o paskui žiūrėsim":D) Čia yra normalu? Reziume: Mes negalime seimą ir valdžios institucijas daryti pradedančiųjų politikų mokymo poligonu.Čia turi būti mokantys tinkamai tvarkytis specialistai. Nėra laiko tam nenaudingai ,,deginti" Lietuvos gyvenimą

seimos veidrodis,,,,,,,

Ka dar jinai siulo,nuversti lietuva,jos toks darbas,su sypsena mulkinti liaudi,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS