A. Armonaitė: Vyriausybės siūlomi nežymūs alkoholio kontrolės pakeitimai politikos nekeis | kl.lt

A. ARMONAITĖ: VYRIAUSYBĖS SIŪLOMI NEŽYMŪS ALKOHOLIO KONTROLĖS PAKEITIMAI POLITIKOS NEKEIS

Antradienį Seimui teikiami Vyriausybės siūlomi alkoholio prekybos ir reklamos reguliavimo pakeitimai – minimalūs ir alkoholio kontrolės politikos nekeis, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Paketas (...) nežymiai keičia alkoholio kontrolės reguliavimą Lietuvoje ir nuima galbūt kai kurią administracinę naštą, kurią šiuo metu ūkio subjektai patiria“, – antradienį Seime žurnalistams teigė A. Armonaitė.

„Nenorėčiau, kad tai taptų tokio ideologinio debato objektu, nes šiaip tai nežymūs reguliavimo pakeitimai, kurie sumažintų biurokratinę naštą. Bet alkoholio kontrolės politikos iš esmės nekeistų“, – kalbėjo ji.

Vyriausybė parlamentui siūlo įteisinti alkoholinių gėrimų dovanojimą reprezentacijai, sudaryti palankesnes konkurencines sąlygas prekybininkams, parduodantiems skirtingus alkoholinius gėrimus renginiuose, taip pat keisti licencijų tvarką ir išplėsti parduodamų gėrimų rūšis.

Noriu pakviesti visus žiūrėti į tai kaip į administracinės naštos mažinimo ūkio subjektams projektą.

 

„Noriu pakviesti visus žiūrėti į tai kaip į administracinės naštos mažinimo ūkio subjektams projektą“, – pabrėžė ji.

Pagal Vyriausybės siūlomą naują tvarką mugėse, parodose ir masiniuose renginiuose būtų galima prekiauti iki 15 laipsnių gėrimais. Šiuo metu juose galima prekiauti tik alumi ir sidru iki 7,5 laipsnio stiprumo.

Alkoholio reklama nebūtų laikoma interneto platformose, pavyzdžiui, „Bolt Food“, skelbiama su alkoholiu susijusi informacija, be to, siūloma reklama nelaikyti ir informacijos apie maisto ir alkoholinių gėrimų derinimo rinkinius, įmonių gautus apdovanojimus, gėrimų gamybos technologijas, tradicijas.

Šiuo metu galioja absoliutus alkoholio reklamos draudimas, todėl galima skelbti tik informaciją apie ženklinimą, kilmės šalį ar gamintoją. Ši informacija skelbiama tik oficialiose gamintojų ir prekiautojų svetainėse.

Ministerija taip pat siūlo panaikinti dalį vienkartinių prekybos alkoholiu licencijų rūšių, vietoj 9 įvedant tik tris. Dabar penkios licencijos yra vienkartinės, išduodamos prekybai įvairiuose renginiuose ir mugėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dieduks

Kažkieno ausys jau kyšo ir nori užsidirbti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS