ECB vadovė: bazinės palūkanos gali būti pradėtos mažinti vėliau nei po „poros ketvirčių“ | kl.lt

ECB VADOVĖ: BAZINĖS PALŪKANOS GALI BŪTI PRADĖTOS MAŽINTI VĖLIAU NEI PO „POROS KETVIRČIŲ“

Europos Centrinis Bankas (ECB) gali pradėti mažinti bazines palūkanas vėliau nei po „poros ketvirčių“, penktadienį per „Financial Times“ organizuotą renginį pareiškė reguliavimo institucijos vadovė Christine Lagarde (Kristin Lagard).

Ji įspėjo, kad spartus pastaruoju metu infliacijos euro zonoje lėtėjimas neturėtų būti laikomas savaime suprantamu reiškiniu, o jos atsigavimas neatmestinas.

Ch. Lagarde pabrėžė, jog metų infliacija euro zonoje smuks iki 2 proc. tikslo tik tuo atveju, jei griežta pinigų politika bus taikoma pakankamai ilgai.

„Tai nereiškia, kad per ateinančius porą ketvirčių kas nors pasikeis“, – paaiškino Ch. Lagarde.

„Pakankamai ilgai“ reiškia „pakankamai ilgai“, – pridūrė ji.

ECB pernai liepą pradėjo precedento neturinčią palūkanų kėlimo kampaniją, per ją priėmė 10 sprendimų dėl skolinimosi išlaidų didinimo. Tačiau infliacijai mažėjant, o euro zonos ekonomikai stringant, per pastarąjį posėdį praėjusį mėnesį nuspręsta skelbti pinigų politikos griežtinimo pertrauką.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

neįdomu

pažiūrėkite kas darosi, kad ir aukštos palūkanos o LT yra dar ir su kintamomis palūkanomis, visi valgo kavinėse išpūstais žandais, eiles net. Kelionės į užsienį oro uoste rekordų rekordai, jokių skolininkų nėra. Kas įdomiausia skolinkų skaičius mažiausias istorijoje...kas čia darosi? Kažkokie vėjai, SPA centrai pilni ir t.t....durnynas tas palūkanas seniai reikėjo kokius 6 proc EURIBOR padaryti, nes na nenormalu, kai jos pradės mažėti, vėl visi įjungs dar didesnius vartojimo variklius ir prasidės vėl toliau nevaldoma, bet aišku ne tokia didelė, infliacija...

Anonimas

o Mauras ( melagis ) jug neseniai lojo kad pavasari KRIS !!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS