ESO vadovas: atstatyti nusidėvėjusį tinklą reikia 1,4 mlrd. eurų investicijų | kl.lt

ESO VADOVAS: ATSTATYTI NUSIDĖVĖJUSĮ TINKLĄ REIKIA 1,4 MLRD. EURŲ INVESTICIJŲ

„Ignitis grupės“ elektros skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ vadovas Renaldas Radvila sako, kad atstatyti nusidėvėjusius tinklus reikia apie 1,4 mlrd. eurų investicijų.

„Ką reikia padaryti, kad būtų atstatytas tinklas ir būtų panaikinti tie procentai, kurie yra įvardyti Valstybės kontrolės pažymoje, tai yra reikalingos lėšos (...) – 1,4 mlrd. eurų“, – ketvirtadienį Seimo Darbo partijos frakcijos posėdyje kalbėjo R. Radvila.

Atlikusi elektros energetikos sektoriaus valdymo auditą Valstybės kontrolė spalį konstatavo, kad šiuo metu daugiau nei pusė skirstomųjų linijų viršija naudingo tarnavimo laiką vidutiniškai 14 metų.

Pasak R. Radvilos, norint per metus papildomai į tinklus investuoti 100 mln. eurų skirstymo tarifą reikėtų padidinti bent 1 centu.

Jo teigimu, ESO tinklo plėtrai numatytos 82,5 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) paramos lėšos leistų po 500 megavatų (MW) padidinti šalies elektros gamybos bei vartojimo galią.

ESO atstovų teigimu, tinklų nusidėvėjimo problema egzistuoja visoje ES, ją patiria ir kitų šalių tinklų operatoriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vemt

Jau verčia tie didinimai. Kada baigsis... tyčiojasi, ir tiek.

Anonimas

taip skolos negrazins

kreivas biznis

tai gal nereikia i priedus prie algos ir dividentus vadovams ir valstybei investuoti o i imone ? tokie lopauzeriai ir nuvaro valdiskas imones i minusa...tokie vadovai privaciam biznyje nuostoli padarytu...issivaidzuoti, kad butu jei tele2, telia ar bite vien tik dividentams issimoketu o pletra ir investicijas tik kas lieka investuotu...?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS