G. Nausėda kviečia Latviją spartinti elektros tinklų sinchronizavimą su Europa | kl.lt

G. NAUSĖDA KVIEČIA LATVIJĄ SPARTINTI ELEKTROS TINKLŲ SINCHRONIZAVIMĄ SU EUROPA

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pakvietė Latvijos prezidentą spartinti šalies elektros tinklų sinchronizavimą su kontinentine Europa.

„Pakviečiau prezidentą spartinti sinchronizaciją su kontinentinės Europos tinklais. Visiškas atsijungimas nuo Rusijos ir Baltarusijos elektros tinklų – mūsų bendra svarbi užduotis, kurią turime įgyvendinti kuo greičiau“, – trečiadienį po susitikimo su Edgaru Rinkevičiumi žurnalistams sakė G. Nausėda.

Anot jo, Lietuva svarsto iš Rusijos kontroliuojamos energetikos sistemos (BRELL) sutarties pasitraukti jau kitų metų pradžioje, o kartu su Latvija tai daryti būtų patogiau.

 

 

„Pasitraukimas yra galimas jau kitų metų pradžioje, tačiau aš taip pat pripažįstu, kad pasitraukti būtų geriau kartu ir šiuo atveju laikytis bendros pozicijos. Jeigu teisingai suprantu, Latvijos pozicija yra šį pasitraukimą nukelti vieneriais metais ir padaryti tai 2025 metų pradžioje“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Bet kuriuo atveju šiam klausimui mes skirsime artimiausią Valstybės gynimo tarybos posėdį“, – pridūrė G. Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Lt

energetika ,tik biznis ,tiems kurie kuria ,tik privacia jos perpardavima ,nes valstybe nori visisko prixvatizavimo,tik kaip 141 privatizuos Tauta,o gal jau ji privati ?

G.

Latvijos ir Estijos vadovai rūpinasi savo piliečių gerove kad nedidėtų elektros kainos. O kas rūpi Lietuvos vadovams tikriausiai niekas nežino.

taigi

Durnių paieškos :))) pirksit belorusų per latvių tarpininkus ir necypsėsit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS