G. Nausėda su A. Armonaite aptars viešųjų pirkimų politiką | kl.lt

G. NAUSĖDA SU A. ARMONAITE APTARS VIEŠŲJŲ PIRKIMŲ POLITIKĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite aptars viešųjų pirkimų politiką.

Kaip BNS sakė prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis, bus aptarta prezidento Seimui pateikta sisteminė viešųjų pirkimų pertvarka.

Šalies vadovas siūlo pertvarkyti viešųjų pirkimų sistemą, centralizuojant perkančiųjų organizacijų tinklą ir supaprastinant mažos vertės pirkimus. Jis taip pat siūlo įtvirtinti, kad ginčus dėl pirkimo sąlygų privalomai ikiteismine tvarka nagrinėtų Viešųjų pirkimų tarnyba, o vertinant pirkimus būtų skatinamos socialinės ir aplinkosaugos iniciatyvos.

G. Nausėda yra sakęs, kad viešųjų pirkimų sistema Lietuvoje nėra pakankamai efektyvi ir kuria prielaidas korupcijai, todėl būtina iš esmės ją pertvarkyti.

Anot jo, viešiesiems pirkimams valstybė kasmet išleidžia 5–6 mlrd. eurų, pirkimus dažnai vykdo nekompetentingi darbuotojai, neišnaudojamos visos galimybės siekti kuo geresnio kainos ir kokybės santykio, per dažnai vykdomi nekonkurencingi pirkimai.

A. Armonaitė praėjusią savaitę Seime sakė, jog viešųjų pirkimų politika netrukus iš esmės bus peržiūrėta.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

čia

tik pretekstas ........prielaida , kad ateis su prašymu steigt mažumų globos ministeriją , net ministro kandidatūrą jau turi pasiūlyt

ano

tuo paciu Prezidente susirupink ?? kur garbingas genocido c direktorius puolamas jegu kurios jaucia savo kalte uztat bijo sio zmogaus teisingo ir principingo ir tuo paciu kursto nesantaika naclygiu ir ta organizuoja Nilson kurios kaip ir kitu neprivaletu buti siose pareigose .

o

prezidente nejaugi neturi savigarbos bendraut su tokiais liberbriuselio iremintais mes uz juos nebalsavom ir nezinia iskur isdygo ir visi padorus pilieciai reikalauja ju atstatydinimo kartu su VRK s ulauzius konstitucija ir ciniskai nesiskaitant su garbingais zmonem GEDA senjoras 84m?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS