G. Šimkus: ECB palūkanų normas birželį ir liepą turėtų didinti dar po 25 punktus | kl.lt

G. ŠIMKUS: ECB PALŪKANŲ NORMAS BIRŽELĮ IR LIEPĄ TURĖTŲ DIDINTI DAR PO 25 PUNKTUS

Europos Centriniam Bankui (ECB) gegužės pradžioje dar kartą padidinus pagrindines palūkanų normas 25 baziniais punktais, Lietuvos banko (LB) vadovas Gediminas Šimkus prognozuoja, kad tokie pat sprendimai turėtų būti priimti ir birželį bei liepą.

„Infliacija yra per didelė ir (trunka – BNS) per ilgai ir ateinančius porą Europos Centrinio Banko valdančiosios tarybos susitikimų, manau, kad turėtume matyti tolesnį bazinių palūkanų normų didinimą. Ne taip sparčiai, kaip buvo anksčiau – reikia pripažinti, kad 75 ar 50 bazinių punktų didinimas yra nekonvencinis, bet toliau tai turėtų būti didinama“, –  spaudos konferencijoje antradienį sakė G. Šimkus.

„Manau, kad birželio ir liepos mėnesiais matysime bazinių palūkanų normų didinimą po 25 bazinius punktus“, – pridūrė jis.

LB valdybos pirmininkas negalėjo pasakyti, ar palūkanų normas ECB didins ir rudenį. 

„Ar tai tęsis ir rugsėjo mėnesį? Neskubėkime, nes iki to laikotarpio dar yra ilgas laiko tarpas ir bus dar bent du prognozių raundai – birželio, rugsėjo mėnesiais – ir, be abejo, daugybė duomenų apie ekonomiką, kurie šiuo metu, sakyčiau, kad kartais yra konfliktuojantys“, – teigė G. Šimkus.

Paskutinį kartą ECB bazines palūkanų normas 25 baziniais punktais padidino gegužės 4 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vienodai sviecia

pinigų žmonės turi ir verslas pratemps iki pavasario lengvai be antstoliu ir bankrotų lietuviai, garantuoju. Paskui vėl prasidės mažinimas ecb ir vėl pasaka be galo ekonomika kosmose ir t.t. pinigai jau atgyveną, covid sunaikino ne žmonės o pinigų vertes

Prakeikti

Vagys

SUSIJUSIOS NAUJIENOS