Karo Ukrainoje pabėgėliams siūloma skirti 370 mln. eurų | kl.lt

KARO UKRAINOJE PABĖGĖLIAMS SIŪLOMA SKIRTI 370 MLN. EURŲ

Atnaujinamame šių metų valstybės biudžete karo Ukrainoje pabėgėliams siūloma skirti 370 mln. eurų, antradienį pranešė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Didžioji dalis lėšų būtų skiriamos socialinei apsaugai.

„Turime jau šiandien apie 40 tūkstančių ukrainiečių. Akivaizdu, kad reikia numatyti finansavimą jų išlaikymui ir gyvenimo kokybės užtikrinimui“, – sakė finansų ministrė G. Skaistė.

Ukrainiečių socialinei paramai, tai yra išmokoms vaikams, socialinėms pašalpoms ir kitoms pagalbos priemonėms numatyta 292 mln. eurų.

46 mln. eurų ketinama skirti ukrainiečių vaikų ir studentų švietimui, stipendijoms, 17 mln. eurų – sveikatos priežiūrai ir vakcinoms.

Savivaldybėms ukrainiečių priėmimui numatyta 15 mln. eurų, kompensuojant iš anksto suderintas išlaidas susijusias su registracijos centrais ir kita veikla.

Anot ministrės, dalis siūlomų skirti lėšų numatyta Vyriausybės rezerve, dalis – kaip teisė skolintis, jei karo pabėgėlių skaičiai ir toliau augtų.

Naujausi duomenys rodo, kad Lietuvoje yra registruoti beveik 43,8 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, 18,2 tūkst. iš jų – nepilnamečiai.

Finansų ministerijos teikiamą valstybės biudžeto pataisų projektą trečiadienį svarstys Vyriausybė, vėliau – Seimas.

 

 

GALERIJA

  • Karo Ukrainoje pabėgėliams siūloma skirti 370 mln. eurų
Gairės: biudžetas, Gintarė Skaistė, Ukraina, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS