G. Skaistė: sprendimų dėl maisto kainų reikėtų ieškoti ES mastu | kl.lt

G. SKAISTĖ: SPRENDIMŲ DĖL MAISTO KAINŲ REIKĖTŲ IEŠKOTI ES MASTU

Maisto kainoms ir toliau išliekant pagrindiniu infliacijos veiksniu, finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad sprendimų dėl jų suvaldymo reikėtų ieškoti Europos Sąjungos (ES) mastu.

Pasak ministrės, panašus maisto kainų augimas stebimas ir kitose Bendrijos šalyse.

„Sakyčiau, kad maisto kainų išaugimas yra panašus Lietuvoje, kaip ir kitose senose Europos Sąjungos valstybėse, todėl, kad šita sudėtinga situacija yra susiklosčiusi dėl daugelio priežasčių, kurios yra panašios daugelyje Europos Sąjungos valstybių“, – žurnalistams trečiadienį sakė G. Skaistė.

„Tai yra ir karas Ukrainoje, ir energetikos kainų augimas, ir sutrūkinėjusios tiekimo grandinės, todėl sprendimų turbūt reikia ieškoti ir Europos Sąjungos mastu“, – pridūrė ministrė.

Be to, pasak jos, maisto kainų infliaciją lemia ir kiti objektyvūs veiksniai – žaliavų kainų ir darbo užmokesčio augimas.

Lietuvos bankas anksčiau skelbė, jog pagrindinė maisto kainų augimo priežastis yra Rusijos energetinio šantažo ir karo prieš Ukrainą sukeltas energijos išteklių kainų šokas bei išaugusios žemės ūkio produktų kainos regione.

G. Skaistė sutiko, kad ekonomikos lėtėjimas matomas, tačiau anot jos, jis yra „ganėtinai epizodiškas“.

„Ta pati pramonė – nors bendri rezultatai yra neigiami, tačiau yra sektorių, kuriuose vis dar (vyrauja – BNS) augimas. Kiti sektoriai lėtėja, todėl vieno vaisto bendrai sistemai atrasti yra sudėtinga“, – teigė G. Skaistė. 

„Darbo rinka atrodo stipriai, kol kas papildomų sprendimų nereikalauja“, – pridūrė ministrė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kam Skaistei Europa jei šalia Lenkija

Gerbiamojo ministre Skaiste, štai kaimyninėje Lenkijoje pienas iš ūkininkų superkamas žymiai brangiau negu Lietuvoje ir pardavinėjamas Biedronkoje taip pat žymiai pigiau negu Lietuvoje. Tai lenkai gali, o Skaistė negali. Mažu bėda ne Europoje, o Skaistėje?

Anonimas

reiktu ieskoti MUSU BESMEGENIU galvose !

Tai

Kainos tik dides yra tam priezasciu , karas , sausra , globalizacija , CO mokestis ,palukanu didejimas , reik pajamas kelt mazint socialinbe atskirti dirbdami uz minimalke turi skurst ir skurdas auga , skursta buitis .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS