I. Ruginienė: profsąjungas neramina galimas dalies valstybės įmonių darbuotojų atleidimas | kl.lt

I. RUGINIENĖ: PROFSĄJUNGAS NERAMINA GALIMAS DALIES VALSTYBĖS ĮMONIŲ DARBUOTOJŲ ATLEIDIMAS

Profesines sąjungas neramina galimas valstybės įmonių pertvarkymas ir dalies darbuotojų atleidimas, pradėjus dirbti naujai Vyriausybei. Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė sako, jog organizacija pasirengusi ginti darbuotojus, dirbančius valstybiniame sektoriuje.

„Girdime ir apie tai, kad valdančioji dauguma, tam tikri asmenys kalba ir apie valstybinių įmonių pertvarkymą, kas mums kelia nerimą ir mes pasirengę dirbti ir ginti darbuotojus, dirbančius valstybiniame sektoriuje“, – po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda spaudos konferencijoje trečiadienį sakė I. Ruginienė.

Anot jos, valstybės sektorius gali tobulėti ne per privatizavimą ir darbuotojų atleidimą, bet būtent per aukštųjų technologijų įdiegimą ir valdymo pokyčius.

„Tikimės iš naujosios Vyriausybės didelio dėmesio į viešąjį sektorių ir nenorėtume, kad vėl būtų tas pats, kai einama iš metų į metus ir kiekviena politinė partija, atėjusi i valdančiąją daugumą, pradėtų nuo darbuotojų valymo ir viešojo sektoriaus mažinimo“, – sakė I. Ruginienė.

I. Ruginienė pabrėžė, jog socialinis dialogas turėtų būti stiprinamas ne tik nacionaliniu, bet ir regioniniu lygmeniu.

Pasak jos, su prezidentu aptarta ir situacija dėl koronaviruso, kai darbuotojai vis dažniau skundžiasi dėl priverstinio išėjimo į darbą ir dėl atlyginimų nemokėjimo, be to, pasitaiko atvejų, kai privalomai turėję izoliuotis žmonės negauna nedarbingumo pažymų.

„Išreiškėm pastabą dėl komunikacijos tarp Nacionalinio visuomenės sveikatos centro ir šeimos gydytojų, kai mūsų darbuotojai, deja, privalomai turėję izoliuotis, negauna nedarbingumo lapelių, tai prezidentas patikino, kad tikrai pasidomės šita tema ir tarpininkaus atstatant komunikaciją“, – teigė I. Ruginienė.

Anot jos, su prezidentu taip pat sutarta dėl atskiro susitikimo, siekiant aptarti Europos Komisijos planus suvienodinti minimalios algos nustatymo kriterijus bendrijos narėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kuo daugiau

stebiu tą Ruginiene tuo labjau ji man patinka. Atrodo kad tokia turi ,,xwatke'. Įdomu kuriuo metu ją verslo banditai papirks? Na o jei nepapirks tai ,,nulauš" su kokia nesamone kaip kad kažkada buvo ,,nulaušta" Vėsaitė.

Nusisneka

Reikia džiaugtis kad valdininkų bus mažiau,,,juk užimtumo tarnyboje rekordinis darbo vietų pasiūlymas, cia ne sarkazmas o realybe....aš tik už tai, kad mažinti valstybės tarnautojų, realiai jų mažėti turi pastoviai,,,gyvename skaitmeniniame amžiuje,,,o visokiu tarnybų,bendrovių valdiškų,sklypu,namų,pirčių,vilų ir privilegijų yra likę tas pats kaip prieš trisdešimt metų,,,žodžių tik teigiami dalykai mažinant valdininkų skaičių...

Jojonas

Ponia Ruginienė ruošiasi priešintis biurokratų mažinimui?Įdomu ,įdomu!Dieve,duok,kad naujai vyriausybei pasisektų įveikt šią nepajudinamą sistemą.O darbo Lietuvoj tikrai yra,trūksta tik norinčių dirbti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS