I. Šimonytė apie Vyriausybės sprendimus dėl augančių energijos kainų: alternatyva yra nedaryti nieko | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE VYRIAUSYBĖS SPRENDIMUS DĖL AUGANČIŲ ENERGIJOS KAINŲ: ALTERNATYVA YRA NEDARYTI NIEKO

Alternatyva Vyriausybės sprendimui švelninti augančių dujų ir elektros kainų augimą fiksuojant kainas vartotojams ir išdėstant jas per 5 metus yra nedaryti nieko, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Alternatyva yra nedaryti nieko ir tik mokėti kompensacijas, kurių našta užklups tuos pačius jaunus žmones. Tai nebandykim kurti iliuzijos, kad yra šventas sprendimas, kuris niekam nieko nekainuos“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą kalbėjo ministrė pirmininkė.

Jos teigimu, atsižvelgus į dabartinę valstybės finansinę būklę sušvelninti kainų augimą valstybės biudžeto lėšomis būtų kvaila. Premjerė ragino parlamentarus neieškoti sprendimų, kurie „niekam nieko nekainuos“.

„Turėdami deficitinį biudžetą, net jeigu pasakysime, kad mes visas kainas apmokėsime iš biudžeto, kas, suprantate, kad yra kliedesys, šita našta yra tam pačiam jaunimui, kuris pradės mokėti mokesčius“, – į parlamentaro Tomo Tomilino klausimą atsakė I. Šimonytė.

„Mūsų tikslas (...) yra kuo sklandžiau tą kalną išdėstyti. Niekada nebūna taip, kad viskas čia labai tiksliai kaip vaistinėje sukliūtų, bet jeigu mes leistume įmonei veikti nuostolingai, nuostolius dengtume visi, jeigu mokėtume iš biudžeto, lygiai tie patys visi“, – kalbėjo premjerė.

ELTA primena, kad trečiadienį Vyriausybė nusprendė suvaldyti augančias elektros ir gamtinių dujų kainas vartotojams jas išdėstant per penkerius metus.

Pasak energetikos ministro Dainiaus Kreivio, elektros kainos vartotojams nebeaugs, kai elektros kainos augimas pasieks 21 proc. Maisto gaminimui naudojamų dujų kainų augimas sustos ties 20 proc., o šildymui skirtų dujų kainos bus fiksuojamos ties 30 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

O gal pas Baltarusius , pas Lukašenką deryboms ?

J

Reikėjo neskubėti liberalizuoti elektros tinklus. Kur valdo liberalai - lauk bėdos! Tai jautri sritis ir prieš kažką vykdant reikia gerai apmąstyti, ar tai pasiteisins.

Tokia vyriausybė įeis į istoriją....

Kam ji dirba.ir kieno įsakymus vygdo.....gal nieko nesugeba.....tai kam konservatoriai laiko....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS