L. Kukuraitis: 13-ajai pensijai lėšų reikėtų ieškoti valstybės biudžete | kl.lt

L. KUKURAITIS: 13-AJAI PENSIJAI LĖŠŲ REIKĖTŲ IEŠKOTI VALSTYBĖS BIUDŽETE

Seimui svarstant siūlymą Lietuvoje įvesti vadinamąją 13-ąją pensiją, socialinės apsaugos ir darbo ministras tvirtina, kad jai būtinos lėšos turėtų būti numatytos valstybės biudžete.

„Tai daugiau finansų ministro klausimas, bet tikėtina, kad tai būtų valstybės biudžeto lėšos. Nebent Seime esantis siūlymas būtų visiškai performuluotas ir būtų remiamasi į pensijos, kurią žmogus gauna, dydį ir su tuo siejama. Tada būtų galima remtis ir į „Sodros“ biudžetą, bet kiek žinau, kol kas tai nėra svarstoma“, – žurnalistams trečiadienį sakė Linas Kukuraitis.

„Tikėtina, kad bus atsakymas į tą klausimą (dėl 13 pensijos finansavimo šaltinių – BNS), jei bus sprendimas, ar pritarti 13-ajai pensijai Seime po Vyriausybės išvados“, – pridūrė jis.

L. Kukuraitis, kuris 13-osios pensijos idėją anksčiau vertino nevienareikšmiškai ir net neatmetė galimybės, kad tai yra „rinkiminis siūlymas“, dabar tvirtino, kad ji galėtų būti mokama.

„Jei norime sisteminio sprendimo (...), jis turėtų prarasti vienkartinės išmokos elementus ir tapti pensijos sistemos elementu. (....) Jeigu yra nustatomas konkretus dydis, jis kasmet, augant pensijoms ir kainoms, pradeda mažėti, tai šiuo atveju daugkartinės arba 13 pensijos elemente turėtų atsirasti ir indeksavimo elementas“, – tvirtino ministras.

Įstatymo dėl 13-osios pensijos pataisas inicijavo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija, kuri daugiamandatėje apygardoje neperžengė 5 proc. ribos ir į Seimą nepateko.

Siūlymą netvariu vadino prezidentas Gitanas Nausėda, tuo metu finansų ministras Vilius Šapoka tvirtino, kad siekiant suvaldyti skolos augimą, šalis turėtų vengti papildomų finansinių įsipareigojimų prisiėmimo.

Premjeras Saulius Skvernelis praėjusią savaitę pabrėžė, kad dėl 13-osios pensijos sprendimą priims Vyriausybė, o šios idėjos nėra atsisakoma.

Skaičiuojama, kad 13-ajai pensijai kitąmet reikės apie 120-180 mln. eurų, ją gautų apie 600 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

juoko -darbs

visos europos salys skolinasi pinigus bet problemu tenais nera pavz,graikai moka pencija 800 simtus euro ir galvos nekvarsina,o musu kubilieciai sk0lina bet penciju nenori didinti ,dar zada stabdyti,tai ponai kur dedat pinigus aaaaaaaaaaaaaaa,sau i kisene taip iseina,nes mums trupinate,tik valstieciai musu pasigailejo dadejo ,vagiu saika konserv,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Anonimas

13 PENSIJAI PINIGUS REIK IESKOTI KONSERVATORIU KOMPANIJOJE SIMONYTES KUBILIAUS IR SENIO

SUSIJUSIOS NAUJIENOS