M. Majauskas: energijos kainų kompensavimui biudžete numatytas milijardas eurų | kl.lt

M. MAJAUSKAS: ENERGIJOS KAINŲ KOMPENSAVIMUI BIUDŽETE NUMATYTAS MILIJARDAS EURŲ

Išaugusių energijos kainų kompensavimui kitų metų biudžete numatytas milijardas eurų, bus siekiama neviršyti 5 proc. biudžeto deficito, BNS ketvirtadienį sakė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

„Turime energetinį karą ir milžinišką infliaciją. Todėl biudžeto pagrindinis dėmesys skiriamas energetiniam saugumui ir pajamų didinimui. Vieną milijardą eurų skirsime energijos kainų kompensavimui ir dar pusantro milijardo pajamų didinimui“, – BNS po kitų metų biudžeto pristatymo koalicijos partneriams sakė parlamentaras.

Pasak jo, kitų metų biudžete numatyta pagalba verslui bei priemonės didinti gyventojų pajamas.

„Visas išlaidas sudėjus svarbu, kad neperliptume kritinės 5 proc. biudžeto deficito (ribos). Tai yra kritinė riba virš kurios skolinimasis sparčiai brangs“, – teigė M. Majauskas.

Jo teigimu, reikia užtikrinti mokesčių sistemos stabilumą ir pratęsti šiuo metu galiojančias lengvatas smulkiam verslui.

Vieną milijardą eurų skirsime energijos kainų kompensavimui ir dar pusantro milijardo pajamų didinimui.

„Dėl apgyvendinimo sektoriaus sutarimas randasi, tuo tarpu dėl maitinimo, sporto klubų, kino, kultūros sektoriaus diskusija matyt persikels į Seimą“, – teigė komiteto pirmininkas.

Vyriausybė penktadienį svarstys 2023 metų valstybės ir savivaldybių biudžetų, „Sodros“ ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetų projektus.

Biudžeto projektus vėliau tvirtins Seimas, su juo susijusių įstatymų pateikimas parlamente numatytas ateinantį pirmadienį.

Jie, išskyrus PSDF biudžeto projektą, kol kas nėra registruoti.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

tam-,,tam ha ha,,, --

na tuomet ciulpk slapia raskeviciaus sudina morka, ir nesiskusk ,kad elektros kainos dideles...

Armonautės \\\\\.../////

ufonautai,šiandien atėmė,ryt "geriečiai" atiduoda.Nors dar taip iš tikro būtų,tai pinigų ir smegenų valdžiagyvių plovimas.

Kad tik uab-ai gautų tų milijardų dalį, nes

Kitaip išeis ieškoti tamsoje kur ta darbo birža ir apgraibomis stengsis rasti kur tas sekretores oralinį gerai darnačias nemokamai dalina pagal pavadinimą "subsidijuojamis darbo vietos asmenims iki 29 m amžiaus" ir kai kurie kukliai nuleidę akutes paieškos berniukų iki 21 metukų amžiaus darbams, susijusiems su UAB direktoriaus išeinamosios angos higiena šiomis sunkiomis sąlygomis, kai net paprasčiausio vazelino be kompensacijų jau nusipirkti nebegali, o ką jau bekalbėti apie tą automobilių parką, įsigytą pandemijos metu, kai iš viso jokie darbai nevykdyti, pajamų nulis per dvejus su viršum metų. Todėl tikrai reikia kompensuoti dabar jau elektros išlaidas, nes UAB uoste intensyviai bus mokomasi kaip savarankiškai direktoriui nosį išsišnypšti, iki wc nueiti, rankas nusiplauti, šaukštą į burną pataikyti. Todėl elektros labai jiems reikia, nes labai daug "dirba".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS