M. Skuodis: nutraukti Rusijos tranzitą į Karaliaučių neįmanoma | kl.lt

M. SKUODIS: NUTRAUKTI RUSIJOS TRANZITĄ Į KARALIAUČIŲ NEĮMANOMA

Lietuva negali vienašališkai nutraukti Rusijos tranzito į Karaliaučių, sako susisiekimo ministras.

„Apie vienašalius sprendimus dėl Kaliningrado tranzito – toks dalykas teoriškai turbūt nelabai įmanomas, nes tai yra Europos Sąjungos ir Rusijos susitarimas“, – trečiadienį žurnalistams sakė Marius Skuodis.

Anot jo, šiuo metu Bendrijoje vykstant diskusijoms dėl Rusijos ir Baltarusijos vilkikų embargo Europos Sąjungoje Karaliaučiui vis tiek būtų daroma išimtis.

„Šiuo metu yra diskutuojama dėl rusiškų ir baltarusiškų vilkikų uždraudimo jiems įvažiuoti į ES teritoriją ir daroma išimtis Kaliningradui, pavyzdžiui, vaistams ir kitiems dalykams“, – sakė susisiekimo ministras. 

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį interviu LRT taip pat sakė, kad Lietuva negali vienašališkai nutraukti tranzito į Karaliaučių, tačiau, anot jos, „negalima pasakyti, kad konsultacijos ta tema nevyksta“.

Per Lietuvą į Karaliaučių pravažiuoja vidutiniškai 100 Rusijos tranzitinių traukinių per mėnesį.

Susisiekimo ministerijos duomenimis, pernai Lietuvos sieną su Baltarusija ir Rusija kirto per 824 tūkst. vilkikų, iš jų 52 proc. sudarė Rusijoje, 22 proc. – Baltarusijoje registruotos transporto priemonės. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Spėju ,kad atrodai

kaip karvės suėstas ir išstenėtas runkelis blyno pavidalu,antikonservatoriau.

pirma lai konservatorių CHUNTA

i š s i v a l o prismirdusį kgebisto OŽIO tvartą -- kuriame prikaupė daug k a g e b i s t i n i o MĖŠLO ir kurį būtina išvežti b e n t į KALININGRADĄ, kad Lietuvai būtų lengviau.

ddt

Gal jau laikas Prūsija(Kaliningrado sritį)pareikalauti grąžinti kaip kad Krymą ryškiai pasiėmė?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS