M. Skuodis: sankcijų įgyvendinimą galėtų kontroliuoti specialus centras | kl.lt

M. SKUODIS: SANKCIJŲ ĮGYVENDINIMĄ GALĖTŲ KONTROLIUOTI SPECIALUS CENTRAS

Tarptautinių sankcijų įgyvendinimą Lietuvoje galėtų kontroliuoti specialus centras – tokia institucija turėtų veikti ir Europos Sąjungos (ES) mastu, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis. Jo teigimu, tai užtikrintų geresnį sankcijų įgyvendinimą.

„Aš visą laiką buvau už tai, kad sankcijų įgyvendinimo stiprinimas, koordinavimo ir įgyvendinimo stiprinimas būtų sukoncentruotas viename centre. (...) O koks jau tai būtų būdas, tai jau atskiras klausimas“, – trečiadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė M. Skuodis.

Ministras sako, kad už tai atsakinga institucija turėtų būti ir Briuselyje – ji padėtų išvengti daug iššūkių, susijusių su sankcijų kontrole.

„Lygiai taip pat svarbu, kad ir Europos Sąjungoje atsirastų viena institucija, atsakinga už sankcijų įgyvendinimą, nes dabar, net ir žinant iš Lietuvos patirties, deja, ta atsakomybė yra pakankamai išplaukusi europiniu lygmeniu ir su tuo mes turime daug iššūkių“, – kalbėjo M. Skuodis.

Anot jo, vykdant tarptautines sankcijas Lietuva jau yra gerokai pažengusi.

„Kas šiuo metu tikrai glaudžiai vyksta, tai tarpinstitucinis bendradarbiavimas. Labai daug institucijų turi daug pasitarimų įvairiausių. Mes labai stipriai pažengę, palyginti su tuo, kas buvo pačioje pradžioje, kai Lietuva tokio masto sankcijų įgyvendinimo patirties neturėjo“, – teigė M. Skuodis.

2022 metų vasarį Rusijai pradėjus karą Ukrainoje Lietuva įgyvendina daug tarptautinių sankcijų agresorei Rusijai ir jos sąjungininkei Baltarusijai.

Anksčiau Lietuva kreipėsi į Europos Komisiją išaiškinimo dėl sankcijų taikymo Rusijos krovinių tranzitui į Kaliningradą. Dabar išaiškėjo, kad apeinamos Baltarusijos trąšų gamintojai „Grodno Azot“ taikomos ES sankcijos, be to, esama daugiau įvairių kitų sankcijų išvengimo schemų.   

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

specialus centras

specialus centras - uspaskicho vardo.

Liūdesys

Kai VSD, STT, FNTT, VMI užsiima gydytojų, statybininkų, teisėjų persekiojimu - tai nėra kam užsiimti rusijos ir batarusijos ir lietuvos orkomis užsiimti.

Skuodis - tragikomikas

Skuodis - gražuolis - vargu ar supranta kad dirba susisiekimo ministerijoje. Atrodo, kad jis kažkokiame komikse bando neprarasti tragikomiko vaidmens. Kiekvieną dieną po istoriją kuri sukrečia lietuvą ir kiekvieną dieną Skuodis pirmose puslapiuose kaip play bojus žavisi savimi ir bando patikti Nausėdai ir Šimonytei. Tai geras darbas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS