Ministras: kol situacija įtempta, „Lietuvos geležinkeliai“ turėtų ieškoti naujų rinkų Vakaruose | kl.lt

MINISTRAS: KOL SITUACIJA ĮTEMPTA, „LIETUVOS GELEŽINKELIAI“ TURĖTŲ IEŠKOTI NAUJŲ RINKŲ VAKARUOSE

Susisiekimo ministras Marius Skuodis laikosi pozicijos, kad esant įtemptai geopolitinei situacijai regione, „Lietuvos geležinkeliai“ ir kitos krovos įmonės turėtų ieškoti naujų rinkų Vakaruose. Anot ministro, valstybinės bendrovės veikla jau gana diversifikuota, o ateityje planuojama dar didesnė plėtra Europoje.

„Į geopolitinę situaciją neįmanoma šitoje vietoje reaguoti, bet faktas, kad kiekvienos įmonės, ar tai būtų geležinkelių, ar uosto, ar kitų, veiklos ateities garantas yra krovinių diversifikacija“, – žurnalistams Seime sakė M. Skuodis.

Stiprybe ministras įvardijo tai, kad „Lietuvos geležinkeliai“ jau gana neblogai įsitvirtinę Vakarų Europos rinkose, galimybių plėstis yra Italijoje, Lenkijoje. Be to, ketinama dažniau gabenti krovinius iš Nyderlandų.

„Turime „Rail Baltica“ vežę jau iki Kauno intermodalinio terminalo, du traukiniai kas savaitę atkeliauja iš Nyderlandų, skaičius artimiausiu metu bus padidintas iki penkių. Atsidarys nauja kryptis Šiaurės Italijoje, Lenkijoje ir panašiai“, – vardijo M. Skuodis, kartu pažymėjęs, kad veiklos diversifikacija į Europoje ateityje turės tęstis.

„Taip, tai nepasikeis per vieną dieną, bet kalbant apie 3–5 metų laikotarpį, tai būtų didelė mūsų stiprybė. Labai noriu tikėtis, kad situacija mūsų pasienyje, kaimynystėje pasikeis ir šitoje vietoje visos krovos galimybės bus dar tik didesnės, diversifikavus veiklą taip pat“, – tikino M. Skuodis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Toki

Pasiulyma gali tik liurbis pasiulyt,beda Tevynei ,tokiu dauguma valdžioje.

Diversifikatoriai

Valstybines imones veikla yra ganai divesifikuota. Vietoje investiciju i savo infrastruktura investuosime i svetima:) Valio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS