Nuo gruodžio 28 dienos keičiasi galimybių paso išdavimo tvarka: įvestas svarbus apribojimas | kl.lt

NUO GRUODŽIO 28 DIENOS KEIČIASI GALIMYBIŲ PASO IŠDAVIMO TVARKA: ĮVESTAS SVARBUS APRIBOJIMAS

Nuo gruodžio 28-osios įsigalioja svarbūs pakeitimai, susiję su galimybių paso išdavimu.

Galimybių paso nuo minėtos datos negalės išsiimti tie, kuriems po pilnos vakcinacijos nuo koronaviruso yra praėję septyni mėnesiai arba 210 dienų. Tokį sprendimą yra priėmusi Vyriausybė. Jis įsigalios gruodžio 28 dieną.

Svarbius techninius apribojimus, susijusius su galimybių paso išdavimu šiam terminui praėjus, yra nustatęs ir „Registrų centras“.

„Kaip žinote, galimybių pasas, jei jo terminas nėra apribotas atliktais testais ar besibaigiančiu persirgimo laikotarpiu, išduodamas dviem mėnesiams. Jei nebūtų įvestas apribojimas, tai, tarkime, gruodžio 27 dieną galimybių pasą išsiimantys žmonės, juo galėtų naudotis dar du mėnesius, nors pagal gruodžio 28 dieną įsigaliosančius Vyriausybės pakeitimus, tai jiems nebūtų leidžiama. Todėl buvo nuspręsta įdiegti apribojimą, kad tiems asmenims, kuriems gruodžio 28 dieną jau bus praėję daugiau nei 210 dienų arba septyni mėnesiai po pilnos vakcinacijos – dviejų vakcinos dozių arba vienos, jei tai – „Janssen“ vakcina, išsiimti galimybių pasą ilgiau nei jis jiems priklauso, galimybės nebus“, – akcentavo „Registrų centro“ atstovas Mindaugas Samkus.

Pastariesiems bus nurodoma, kad galimybių pasas galioja iki gruodžio 27-osios vidurnakčio – 23.59 val. Po šio termino galimybių pasas jį skenuojant taps negaliojančiu.

„Tačiau jei 210 dienų terminas asmenims baigiasi po gruodžio 28 dienos, tarkime, gruodžio 29 dieną, tą dieną jie gali išsiimti galimybių pasą, bet ne ilgiau kaip vienai dienai, o ne dviem mėnesiams. Lygiai taip pat yra ir COVID-19 persirgusiems asmenims. Persirgusiems galimybių pasas irgi galioja 210 dienų ir jei 209 dieną žmogus nusprendžia išsiimti galimybių pasą tikėdamasis, kad galės juo naudotis du mėnesius, tai yra ne tiesa, nes tokiam asmeniui galimybių pasas bus išduodamas vienai likusiai dienai“, – detalizavo pašnekovas.

Tokiu atveju, jei žmogus yra vakcinuotas dviem vakcinos dozėmis ir jam netrukus sukaks jau minėtas 210 dienų terminas, tačiau jis neseniai atliko antikūnų testą, tai remiantis juo, asmuo galės naudotis galimybių pasu dar 60 dienų.

„Jei pilnai vakcinuotas ar persirgęs žmogus turi antikūnų testą, kuris atliktas, tarkime gruodžio 15 dieną, gruodžio 28-ąją jis turi atlikti techninį veiksmą – atsinaujinti savo galimybių pasą ir jis bus pratęstas dar 60 dienų, pavyzdžiui, iki vasario 15-osios“, – kalbėjo „Registrų centro“ atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (50)

X

Kiek asilu pasiskiepino ir lauke yrešios dozės

Miela Redakcija,

esate tie, kas geba daryti įtaką kitiems portalams. Jūs savo pavyzdžiu išmokėte apsieiti be žodžio ,,susirgimai". Ar turėsite valios LT žiniasklaidą (ir politikus!) išmokyti sakyti ir rašyti ,,Tvarka keičiaMA / kinta"? Per 3/4 amžiaus pragyvenau, bet nė sykio nemačiau, kad ta tinginė TVARKA PATI paSIkeistų. Kol kas KITAS jos nepakeičia, tol lieka kaip buvus... :( Linksmų Šv. Kalėdų, sėkmingų Naujųjų!

J

Nera ka net pasakyt gyventoju genocidas idomu kas uzsakovai praretint gyventojus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS