Premjerė: opozicijos siūlymai dėl PVM lengvatos dujoms ir elektrai – nenuoseklūs | kl.lt

PREMJERĖ: OPOZICIJOS SIŪLYMAI DĖL PVM LENGVATOS DUJOMS IR ELEKTRAI – NENUOSEKLŪS

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Seimo opozicijos siūlymai dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos dujoms ir elektrai yra nenuoseklūs, todėl ji jų nepalaikys.

Ji pabrėžė, kad Seimas jau anksčiau apsisprendė, kiek leidžiama augti dujų ir elektros kainoms antrąjį šių metų pusmetį, tam buvo numatyta dotacija tiekėjams.

„Dabar ateina kai kurie kolegos ir sako: ne, taip negerai, dar paimkime ir PVM lengvatą tam pačiam dalykui. Tai gal tada kainos augimas galėjo būti didesnis ir PVM lengvata ir sąskaita mokesčių mokėtojams būtų buvusi ta pati. Dabar mes tą sąskaitą užfiksavome biudžete, susitarėm, kad tuo keliu einame – šitaip išdėliojame kainų augimą, vieną dalį kompensuoja biudžetas, kita perkeliama vartotojams ir kažkodėl reikia dabar tą susitarimą keisti, nors ankstesniems sprendimams Seime buvo pritarta. Tai atrodo nenuoseklu“, – žurnalistams Seime antradienį sakė premjerė.

Tai atrodo nenuoseklu.

„Aš tikrai nebalsuosiu už juos pateikimo stadijoje, nes tai būtų nesąžininga mano pačios pasiūlymų atžvilgiu. Mano pasiūlymas buvo diskutuoti sprendimus, kurie galbūt gali būti reikalingi rudenį, o ne a priori pateikinėti ir pritarinėti projektams, kai kurie yra net ir nederantys su tuo, dėl ko Seimas jau apsisprendė“, – teigė ji.

I. Šimonytė kartojo, kad jei bus poreikis, biudžeto peržiūra ir galimos papildomos priemonės socialiai jautriausioms grupėms bus rudenį.

„Dabar galima rungtyniauti, kas įregistruos dosnesnį pasiūlymą, grąžins mokesčius už dvejus ar penkerius metus atgal, ar dar kažkaip, bet nemanau, kad tinkamas metas tai daryti“, – sakė I. Šimonytė.

Premjerės teigimu, Rusijai praėjusią savaitę nustojus tiekti dujas į daugelį Europos valstybių, tai gali turėti įtakos dujų kainoms artimiausią pusmetį. Anot jos, jei kai kurioms šalims nepavyks greitai sukurti kitų apsirūpinimo kanalų, tai gali atsiliepti rinkos kainoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

vytautas

mano nuomone , simonyte , geriausia visu nepriklausomubes metu esanti premjere .palaikau ja visu 100pr.

sankcjos

kur buvo kai banditų jankių vadovaujami nato banditai Iraką užpuolė? Niekas neįrodė kad skarmalius rusai apnuodijo, bet rusam sankcijos. Vienintelis mulkių įrodymas - pirdačiokas SSSR sukurtas. Tai parakas kinijoj. Visi nušauti kinų darbas, ar ne idiotai? Jankių teroristinė valstybė nužudė Soleimani ir dar keturis žmones. Banditam sankcijų nėra. Jankiai ir natosai bombino Jugoslaviją. Sankcijų nėra. Tą patį, tokiu pačiu pretekstu daro rusai usrainoje - masinė tryda.

atsakau premjerei

o tai SPA centrams ir kavinems PVM 9 proc yra teisinga? adekvatus? nuoseklu? :D...kavinese eiles, restoranai pilni, ir t..t. svarbu kad tik ponams nepabrangtu :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS