R. Masiulis: elektros tiekimas nenutrūks, sistema veikia stabiliai | kl.lt

R. MASIULIS: ELEKTROS TIEKIMAS NENUTRŪKS, SISTEMA VEIKIA STABILIAI

Lietuvos bankui nurodžius šalies finansų įstaigoms pasiruošti galimam elektros tiekimo nutraukimui ir kibernetinėms atakoms, Lietuvos elektros perdavimo bendrovės „Litgrid“ vadovas sako, kad elektros tiekimas Lietuvoje nenutrūks – šalies sistema pasiruošusi dirbti stabiliai, be to, ji turi jungtis su Vakarais.

„Esame paruošę ir darbo ekstremaliomis situacijomis scenarijus, pavyzdžiui, jeigu netikėtai nutrūktų visos linijos su Rusija ir Baltarusija (...) Baltijos šalių sistema yra stabili, pakankama, turime pakankamai generacijos, tinklų kokybės lygis aukštas ir dar prie viso to turime šiek tiek perteklinių dalykų: kabelius su Švedija, liniją su Lenkija, Estija turi net tris kabelius su Suomija“, – BNS teigė „Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

„Esame pramodeliavę eilę scenarijų nuo mažiau rizikingų iki rizikingiausių ir visais scenarijais matome sistemos pakankamumą ir elektros tiekimą“, – pridūrė jis.

Energetikos ministras Dainius Kreivys vasario pradžioje BNS patvirtino, kad augant įtampai tarp Rusijos ir Vakarų ministerija yra parengusi specialų Lietuvos energetinio saugumo užtikrinimo planą, tačiau jo turinys yra konfidencialus ir neskelbiamas.

Baiminantis Rusijos karinės invazijos į Ukrainą Lietuvos centrinis bankas nurodė šalies bankams ir kitoms finansų institucijoms būti pasiruošusiems galimam elektros tiekimo nutraukimui ir kibernetinėms atakoms, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Banko laiške teigiama, kad padidėjusi geopolitinė įtampa regione padidina kibernetinių atakų grėsmes, įskaitant atakas prieš svarbiausią informacinę infrastruktūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS