Rusijos karas prieš Ukrainą: kaip reaguoja Lietuvos verslas? | kl.lt

RUSIJOS KARAS PRIEŠ UKRAINĄ: KAIP REAGUOJA LIETUVOS VERSLAS?

Rusijai užpuolus Ukrainą, naujienų agentūra BNS toliau pateikia pavyzdžius, kaip per pastarąją savaitę Lietuvos įmonės reagavo į jau trečią savaitę tebesitęsiančią karinę invaziją.

* Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ grupės krovinių vežimo bendrovė „LGT Cargo“ pranešė stabdanti Rusijos metalurgijos įmonių grupės „Metalloinvest“ produkcijos gabenimą į Klaipėdos jūrų uostą.

* Bendrovė „Vilniaus vandenys“ pranešė, jog į Lvivą siunčia 20 tonų skysto natrio hipochlorito, kuris reikalingas vandens dezinfekcijai.

* „LTG Cargo“ sustabdė platforminių vagonų nuomą Rusijos ir Baltarusijos užsakovams – bendrovės vagonai nebegali būti gabenami tiek tiesiogiai į Rusiją ar Baltarusiją, tiek tranzitu į kitas Rytų šalis, išskyrus Latviją ir Estiją.

* Viena didžiausių Lietuvoje statybos bendrovių Panevėžio statybos trestas pranešė stabdanti trijų įmonių Rusijoje veiklą

* „Lietuvos draudimas“ paskelbė, jog visiems nepilnamečiams Ukrainos vaikams atvykusiems prieglobsčio dovanoja asmens draudimą, jei vaikas yra Ukrainos pilietis ir įvykis nutiko Lietuvoje.

* „Vičiūnų grupė“ nutarė koncentruoti verslą bei gamybą Europoje ir stabdyti veiklą Rusijoje.

* „Novaturas“ paskelbė, jog su partneriais iš Egipto į Baltijos šalis pergabens 700 ukrainiečių, ten įstrigusių dėl karo. „Tez Tour“ pranešė, jog užsakomaisiais skrydžiais iš Ispanijos, Portugalijos ir Egipto nemokamai parskraidins į Lietuvą šiose šalyse poilsiavusius Ukrainos piliečius.

* „Achemos grupė“ pervedė 100 tūkst. eurų organizacijai „Blue Yellow“, papildomai dar 100 tūkst. eurų paramą šiai organizacijai asmeniškai skyrė koncerno valdybos pirmininkė Lidija Lubienė.

* Farmacijos kompanija „Entafarma“, Lietuvoje valdanti prekės ženklą „Mano vaistinė“, atsisakė rusiškos ir baltarusiškos kilmės prekių.

* Lietuvos privačių sveikatos priežiūros įstaigų asociacija sukomplektavo Ukrainai greitosios medicinos pagalbos automobilį, pilną karo lauko sąlygoms skirtos medicinos įrangos, priemonių bei medikamentų už 50 tūkst. eurų.

* „Bitė Lietuva“ ukrainiečius priimančiuose centruose Lietuvoje bei prieglobstį nuo karo radusioms šeimoms – iš viso 300 namų – dovanos namų internetą su įranga už 50 tūkst. eurų.

* Vilniaus savivaldybė suteikia galimybę nemokamai naudotis viešuoju miesto transportu – kontrolieriams ukrainiečiai turės pateikti tik savo asmens dokumentą.

* Šiaurės Europos žaliosios energetikos bendrovė „Gren“, tiekianti šilumos energiją Klaipėdos, Kauno, Joniškio ir Švenčionių gyventojams bei įmonėms, Raudonajam Kryžiui skyrė 30 tūkst. eurų.

* „Modus Group“ atsinaujinančios energetikos bendrovė „Green Genius“ dėl nutraukia veiklą Baltarusijoje, kur turi 8 biodujų jėgaines ir 1 saulės elektrinių parką. 

Penkioliktoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, ekonomika, Lietuvos verslas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS