Premjeras: pensijos kitąmet bus didinamos ir indeksuojamos | kl.lt

PREMJERAS: PENSIJOS KITĄMET BUS DIDINAMOS IR INDEKSUOJAMOS

Valdančioji Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) Seimui siūlys įstatymo pataisas, kad pensijos būtų indeksuojamos nepaisant ekonomikos smukimo. Pasak partijos pirmininko Gedimino Kirkilo, tokiems pakeitimams pritaria ir valdantieji „valstiečiai“.

„Siūlysime išimti nuostatą, kuri neleidžia automatiškai indeksuoti (pensijų – BNS), jei nėra BVP augimo. Šita nuostata bus išimta, su valstiečiais yra suderinta, Finansų ministerijai pavesta išimti tą kategorišką nuostatą, kad indeksuojama tik tuo atveju, kai yra augimas. Niekas gi nenumatė, kad bus tokia pandemija ir priėmė tokį įstatymą. Bet dabar visa tai bus išimta, nes kompensacijos būtent dabar yra daug svarbiau nei kitais atvejais“, – spaudos konferencijoje teigė G. Kirkilas.

G. Kirkilo teigimu, „Sodra“ surenka pakankamai pajamų, todėl lėšų indeksavimui nepritrūks.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pareiškė, kad kitąmet pensijos bus indeksuojamos ir didinamos.

„Matau diskusijas viešumoje ir noriu aiškiai pasakyti: nerimauti dėl pensijų nereikia. Kitais metais jos bus indeksuojamos ir toliau didinamos. Lėšos tam biudžeto projekte bus numatytos“, – feisbuke rašė premjeras.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis taip pat tvirtina, kad suvaldyta krizinė situacija Lietuvos ekonomikoje leis ir kitais metais vykdyti pensijų indeksavimą.

„Jei kažkoks ekonominis rodiklis prieštaraus dabar galiojančiam įstatymui, mes jį Seime pakeisime taip, kad indeksavimas įvyktų“, – feisbuke pareiškė R. Karbauskis.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su atitinkamu 2019-ųjų laikotarpiu sumažėjo 4 proc. iki 11,6 mlrd. eurų. Per ketvirtį Lietuvos ekonomika sumenko 5,5 procento.

Finansų ministerija birželį prognozavo, kad šalies ekonomika šiemet smuks 7 proc., „Swedbank“ Lietuvai šiais metais prognozavo 6,5 proc. smukimą, SEB – 6,7 proc., Lietuvos bankas – 9,7 proc.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) Lietuvai prognozavo 8,1-10,4 proc. BVP kritimą, Europos Komisija – 7,1 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Anonimas

nieko nesitykiu ir nematau nieko iš mūsų surinktu fokusininku atėjimo, juk jems jau pinigas parupo ir seimo hebritė jau laukia padidinimo, o mes esam vėju gusiu nupusti šalin upe, nuleisti, kur šalis kuriems žmoniu pragyvenimas rupi taip ten seniai yra ivesta tvarka ir jokio indeksavimo nereikia laukti, kur matyta 31 metai problemu ir havoso, mūsų adresatui, bet juk je kaip stengiasi padėti tik saviems juk kokio modelio degutenei net iš kart atrado ir dar kokiu pinigo srautus, bet ar čia viena , juk ir bufetavė koki modeli sukurė, renta iki gyvos galvos yra jau atlikta, o kiek tu modėliu yra tikrame stovę, dabar, nesikapstysim, bala jos,

Jaunuolis

Aš jaunas, bet nebalsuosiu už konservus, nes ir vaiko pinigai bus nuimti.

Senolė

Aš balsuosiu už Valstiecius, o ne už konservatorius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS