S. Skvernelis kritikuoja planus švelninti alkoholio kontrolę: neskatinkime buitinio alkoholizmo | kl.lt

S. SKVERNELIS KRITIKUOJA PLANUS ŠVELNINTI ALKOHOLIO KONTROLĘ: NESKATINKIME BUITINIO ALKOHOLIZMO

Opozicijos lyderis Saulius Skvernelis tikina, kad valdantieji, įgyvendinus alkoholio kontrolės ribojimų švelninimą, sugriautų gerai veikiančią tvarką, kuria skatinama alkoholio vartojimo kultūra ir mažinamas vartojimas.

Ekspremjeras pripažįsta, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) praėjusioje kadencijoje įgyvendinti alkoholio kontrolės pokyčiai turėjo tam tikrų nelogiškumų, tačiau jie neva buvo ištaisyti dar vadovaujant „valstiečiams“.

„Nelogiškumai, kurie, pripažįstu, buvo, kalbant apie vasaros laikotarpį, lauko kavines, paplūdimių kavines, jie praėjusią kadenciją buvo ištaisyti, ir dabar man atrodo, kad pats įstatymas veikia efektyviai. Pasikeitusi situacija tiek su vartojimu, tiek su šalutiniu poveikiu, tai yra įvairios psichozės ir ligos. Kam gadinti tai, kas iš tikrųjų veikia, su kuo visuomenė susitaikė ir nėra problemos“, – penktadienį „Žinių radijui“ kalbėjo S. Skvernelis.

Tai mes skatiname kavinėse, restoranuose, baruose, kur negalima prisigerti, kaip kiaulė, nuvirsti ir panašiai. O tas buitinis alkoholizmas vyksta namuose.

„Valstietis“ mano, kad šiuo metu veikiantys ribojimai, kuomet sekmadienį po 15 valandos alkoholio įsigyti nebegalima, skatina vartojimo kultūrą, nes tokiu atveju žmonės tiesiog pasirenka nueiti į barą ar restoraną, kur mažėja rizika perdozuoti alkoholio.

„Viskas. Karantinas atsilaisvina. Tai tu nueisi 15.07 val. į barą ir ten kultūringai išgersi. Kaip tik turėtų būti, ką liberalai ir konservatoriai teigė, kad mes turime skatinti alkoholio vartojimo kultūrą. Tai mes skatiname kavinėse, restoranuose, baruose, kur negalima prisigerti, kaip kiaulė, nuvirsti ir panašiai. O tas buitinis alkoholizmas vyksta namuose. Tai galbūt neskatinkime to buitinio alkoholizmo su galimybe įsigyti alkoholio tuomet, kai tas laikas yra ribotas“,– teigė S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Žemaitis

Nufilmuokit alko parduotuvės lentynas kas dabar esate Ispanijoje, kad galima būtų matyti kainas ir lentynas su mineraliniu vandeniu. Ten mineralinis brangesnis už stiprų vyną. Ir gerai būtų pamatyti nuotraukas kiek alhašų vakare palei gatvę guli. nuotraukas ir filmuotą medžiagą siūskite tiesiai į lunsbergyną, ten nei vienas nėra buvęs Ispanijoje todėl tokie buki įstatymai ir kuriami.

esi

faras tai ir buk juo ir gaudyk alkasus su ispirka dasidesi prie S tusciu babkiu kurie yra MM ir dar informuok NSadunaite ir visa tauta kur paslepet Deimante ? nes si genocida zmones neuzmirs iki AA?;;;

Taip

Istatymas del prekybos alkoholiu buvo keistas, jo ir neturejo buti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS