Savivaldybės: dėl turto vertinimo kompensacijų už šildymą skiriama mažiau | kl.lt

SAVIVALDYBĖS: DĖL TURTO VERTINIMO KOMPENSACIJŲ UŽ ŠILDYMĄ SKIRIAMA MAŽIAU

Nuo šio šildymo sezono pradėjus vertinti kompensacijų už šildymą gavėjų turtą, Vilniuje ir Kaune ši parama skiriama rečiau, sako didžiausių šalies miestų savivaldybių atstovės.

Vilniaus savivaldybės socialinių išmokų skyriaus vedėja Ieva Paberžienė teigia, kad dėl turimo turto vertės kompensacija už šildymą šį sezoną neskirta maždaug tūkstančiui gyventojų.

„Jeigu pažiūrėti pagal išnagrinėtų prašymų skaičių, tai daugiau kaip 3,6 tūkstančio yra neigiamų sprendimų dėl įvairių priežasčių, nuo šio skaičiaus šiek tiek daugiau nei tūkstantis – kai sprendimas atmestas būtent dėl turimo turto vertės normatyvo viršijimo“, – trečiadienį LRT radijui sakė I. Paberžienė.

Kauno savivaldybės piniginės socialinės paramos poskyrio vedėja Jolita Semčiukevičienė sako, kad dėl turto vertinimo 30 proc. sumažėjo teikiamų prašymų skaičius, nors pasitaiko atvejų kai į kompensacijų siekia tie, kuriems jos nepriklauso.

Jeigu pažiūrėti pagal išnagrinėtų prašymų skaičių, tai daugiau kaip 3,6 tūkstančio yra neigiamų sprendimų dėl įvairių priežasčių.

„Aišku, prašymų skaičius sumažėjo, šiai dienai tai apie 30 procentų mažiau prašymų pateikta, tai tikrai įtakos turėjo tai, kad grąžintas turto vertinimas (...) Bet taip, pasitaiko, kurie bando dar ir pasiturintys kreiptis. Išsiaiškina situaciją, įsitikina, kad jiems parama nepriklauso“, – trečiadienį LRT radijui sakė J. Semčiukevičienė.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Martynas Šiurkus sako, kad

„Manome, kad jis yra teisingas, savivaldybės iš tikrųjų turi nemažai laivės priiminėti individualius sprendimus, matydamos, kad galbūt yra kažkokios aplinkybės šeimoje, kurios netelpa į tuos pačius įstatymo rėmus“, – trečiadienį LRT radijui sakė M. Šiurkus.

Kompensacijų už šildymą gavėjų turtas vėl vertinamas nuo šio šildymo sezono, kai Seimas pritarė Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisoms.

Valstybės kompensacijos už šildymą nevertinant į jas pretenduojančių žmonių turto skiriamos nuo 2020-ųjų birželio, kai prasidėjo koronaviruso pandemija ir buvo paskelbta ekstremali situacija. Vėliau Seimas įstatymu leido turto nevertinti iki 2024 metų balandžio pabaigos. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

O

Dėl kokių įvairių priežasčių nepriklauso ta kompensacija, smulkiau paaiškina tegul, o ne abstrakčiai kažkaip.

Leninas

Drebėkit privatininkai, my pobiedim!

Hm

Prie ruso buvo pristatyta tų baisuoklių barakų su kiaurom sienom, užtat ir šalta. Tai ir dėkokit tiems fašistams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS