Sutartis dėl antigenų testų pirkimo tikimasi pasirašyti vasario viduryje | kl.lt

SUTARTIS DĖL ANTIGENŲ TESTŲ PIRKIMO TIKIMASI PASIRAŠYTI VASARIO VIDURYJE

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) sutartis dėl greitųjų antigenų testų pirkimo tikisi pasirašyti vasario viduryje.

„Šiandien CPO turėtų sudaryti nugalėtojų eilę ir tada bus taikomas sutarties atidėjimo terminas, kurio metu tiekėjai gali teikti pretenzijas. Jei viskas vyks sklandžiai, vasario 15 d. bus pasirašomos sutartys“, – BNS informavo laboratorijos atstovė Simona Kalvelytė.

Pasak jos, šios procedūros ir terminai yra įprasti viešųjų pirkimų procedūrose – ilgiau truko tik pasiūlymų nagrinėjimas, nes pačių pasiūlymų pirkime buvo pateikta neįprastai daug.

Laboratorija yra skelbusi, kad greitųjų antigenų testų konkurse varžosi 43 tiekėjai.

Pirkimu bus sudaromos trys sutartys dėl šių testavimo priemonių įsigijimo, iš viso ketinama įsigyti 300 tūkst. vienetų greitųjų antigenų testų.

Tai – jau antrasis testų pirkimas, pirmąkart konkursas gruodžio 23-iąją buvo nutrauktas dėl tiekėjų pretenzijų nusprendus patikslinti techninę pirkimo specifikaciją.

Greitiesiems antigenų testams, kaip ir molekuliniams (PGR) tyrimams, naudojamas ėminys iš nosiaryklės.

Toks testavimo būdas yra pigesnis, leidžia greičiau ištirti žmones, o tyrimams atlikti nereikia ypač kvalifikuoto personalo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS