V. Čmilytė-Nielsen: sprendimai dėl kompensacijų už šildymą bus priimti laiku | kl.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: SPRENDIMAI DĖL KOMPENSACIJŲ UŽ ŠILDYMĄ BUS PRIIMTI LAIKU

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad iki pirmųjų sąskaitų už šildymą nepasiturintys gyventojai kompensacijų sulauks. Pasak jos, apie šildymo sąskaitų kompensavimą kalbama ir reikalingi sprendimai bus iki lapkričio.

Anot Liberalų sąjūdžio pirmininkės, tiek Vyriausybėje, tiek Seime bus svarstomos priemonės, kaip dėl rekordiškai pabrangusių gamtinių dujų sušvelninti išaugsiančias šildymo kainas.

„Vyriausybė labai rimtai svarsto galimybę ir, manau, kad bus mechanizmai, kurie padės silpniausiems, labiausiai pažeidžiamiems, kompensuoti tas tendencijas, tą pabrangimą. (...) Apie kompensavimą yra kalbama ir tie sprendimai bus“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė Seimo pirmininkė.

Paklausta, ar valdantieji spės priimti sprendimus dėl kompensacijų iki lapkričio mėnesio, V. Čmilytė-Nielsen patikino, kad kompensavimo tvarka bus patvirtinta laiku, iki gyventojai sulauks pirmųjų sąskaitų už šildymą.

Dėl po praėjusių metų šaltos žiemos išaugusios gamtinių dujų paklausos ir ribotos jų pasiūlos šis šildymo sezonas prognozuojamas brangesnis nei praėjusiais metais.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, 2020 m. vidutiniškai per mėnesį būsto šildymo ir vandens išlaidų kompensacijas gavo 93,7 tūkst. žmonių – 3,3 proc. visų Lietuvos gyventojų. 2021 m. pirmąjį ketvirtį vidutiniškai per mėnesį valstybė šiais išlaidas kompensavo 95,2 tūkst. žmonių (3,4 proc. visų gyventojų).

2020 m. kompensacijoms išleista apie 13 mln., eurų, o 2021 m. pirmąjį ketvirtį – per 10 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS