V. Janulevičius: gegužę norime surengti Baltijos šalių premjerų ir verslo susitikimą | kl.lt

V. JANULEVIČIUS: GEGUŽĘ NORIME SURENGTI BALTIJOS ŠALIŲ PREMJERŲ IR VERSLO SUSITIKIMĄ

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius sako, jog gegužę norima surengti Baltijos šalių premjerų ir pramonininkų atstovų susitikimą.

Ketvirtadienį susitikęs su premjere Ingrida Šimonyte V. Janulevičius teigė išgirdęs jos pritarimą, kad Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerai bent kartą per metus susitiktų su verslo atstovais.

„Iki 2012 ar 2013 metų turėjome tokį neblogą disputą visada, kai susitikdavo Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerai, turėdavome ir verslo balsą. Tikėjausi, kad bus galimybių iš naujo surengti tokius susitikimus“, – BNS teigė V. Janulevičius.

„Premjerė žadėjo, kad ji pritars šitam reikalui, kad kartą per metus būtų galima (Baltijos šalių premjerams – BNS) kalbėtis būtent su verslu. Ir bandome padaryti tai galbūt gegužės mėnesį, kad būtų surengtas atskiras susitikimas“, – pridūrė jis.

Iki 2012 ar 2013 metų turėjome tokį neblogą disputą visada, kai susitikdavo Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerai, turėdavome ir verslo balsą.

Pasak konfederacijos prezidento, tikėtasi, jog tokį susitikimą pavyks surengti vasario pradžioje, kai susitiks Baltijos šalių ministrai pirmininkai, tačiau jų darbotvarkė jau patvirtinta.

Pasak jo, su I. Šimonyte jis taip pat aptarė energijos kainas bei atsinaujinančios energetikos plėtrą bendradarbiaujant pramonei ir savivaldai.

V. Janulevičius teigė siūlęs I. Šimonytei sukurti „ministro be portfelio“ poziciją – jis būtų atsakingas už santykius tarp verslo ir valdžios institucijų. Vis dėlto, pasak jo, premjerė tokio pasiūlymo nepalaiko.  

„Labai daug keblumų turi verslai, ir vienai, ir kitai pusei reikia pildyti deklaracijas dėl susitikimų. Tuomet valdininkai tiesiog šalinasi verslo, nes bijo būti kuo nors apkaltinti. (...) Yra daug nereikalingų biurokratinių dalykų, todėl mano pasiūlymas buvo galbūt padaryti ministrą be portfelio ir per jį kontaktuoti“, – teigė V. Janulevičius.    

„Premjerė mano, kad šis (ministro be portfelio – BNS) variantas šiuo metu nelabai tinkamas ir geriau ieškoti glaudesnių bendradarbiavimo sričių tiesiogiai su Vyriausybe bei atskirais ministrais“, – sakė jis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jo konfederantas

Nori privataus susitikimo ir privaciu interesu i privacias saskaitas ,privatiems eurams ir visas jo noras.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS