V. Janulevičius sako, kad verslas jau pasiekė efektyvumo lubas: dabar trukdo biurokratinės kliūtys | kl.lt

V. JANULEVIČIUS SAKO, KAD VERSLAS JAU PASIEKĖ EFEKTYVUMO LUBAS: DABAR TRUKDO BIUROKRATINĖS KLIŪTYS

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius įsitikinęs, kad pagrindinė kliūtis, trukdanti šalies įmonės veikti produktyviau, yra nepakankamai efektyvus viešasis sektorius.

„Privatus verslas pasiekė savo lubas. Mes tikrai greiti, operatyvūs. Šiandien mes grynai susiduriame su ta problema, kad daugeliu atvejų reikia skaitmenizuoti, kelti viešą kompetenciją, aišku, atlyginimus ir žinias“, – antradienį „Verslo žinių“ Efektyvumo konferencijoje kalbėjo V. Janulevičius.

Pramonininkų atstovo teigimu, sparčiau įgyvendinti procesus įmonėse pirmiausiai trukdo biurokratinės kliūtys, kuomet tenka ilgai laukti valstybės institucijų atsakymų dėl licencijų išdavimo.

„Tie, kas dabar bandytų pastatyti gamyklą, aš nežinau ar pavyktų per metus, per dvejus. Kai reikia po porą mėnesių laukti leidimų, kai žmonių trūksta ne tik privačiame sektoriuje, bet ir valstybiniame“, – svarstė jis.

Todėl, pasak LPK prezidento, paprasčiausias būdas padidinti šalies ekonomikos efektyvumą yra būtent viešojo sektoriaus tobulinimas, užtikrinant spartesnius biurokratinius procesus.

„Šiandien 1,6 mlrd. eurų laisvų pinigų guli sąskaitoje tam, kad būtų investuoti į atsinaujinančią energetiką, vėją, saulę. Deja, vėjo elektrinių statybai leidimų vidurkis Lietuvoje yra nuo trejų iki septynerių metų. Saulės – nuo metų iki ketverių“, – pabrėžė V. Janulevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS