Valstybės vėliavų šiemet gaminama mažiau, pardavimai išaugo tik prieš šventes | kl.lt

VALSTYBĖS VĖLIAVŲ ŠIEMET GAMINAMA MAŽIAU, PARDAVIMAI IŠAUGO TIK PRIEŠ ŠVENTES

Lietuvoje valstybines vėliavas gaminanti bendrovė teigia, kad užsakymų šiemet mažėja, gyventojai gerokai mažiau užsako ir prie namų įrengiamų vėliavų stiebų. Tuo metu prekybininkai teigia, kad prieš šventes vėliavų pardavimai išaugo.

Vėliavų gamintojos „Gtenta“ vadovas Andrius Kazlauskas sako, kad šiemet, palyginti su praėjusiais metais, šių valstybinių simbolių nuperkama mažiau.

„Esame vieni iš nedaugelio vėliavų gamintojų Lietuvoje, tiekiame jas (prekybos – BNS) tinklams ir matome, kad vėliavų pardavimai mažėja nuosekliai“, – BNS sakė bendrovės vadovas.

Anot A. Kazlausko, prieš tokias valstybines šventes kaip Lietuvos valstybės atkūrimo diena, Nepriklausomybės atkūrimo diena ar Valstybės diena vėliavų pardavimai visada augdavo: „Anksčiau visada būdavo pagyvėjimas“.

Internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė teigė, kad artėjant Vasario 16-ajai fiksuotas pagyvėjimas prekyba vėliavomis – antrąją vasario savaitę jų pardavimai išaugo 50 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2022 metais.

„Šiemet pirkėjai sukruto prieš pat Vasario 16-ąją, tuo metu prieš metus fiksavome tolygius vėliavų pardavimus nuo pat pirmųjų vasario dienų“, – sakė K. Liškauskaitė.

Anot jos, apie 70 proc. Lietuvos parduodamų vėliavų yra trispalvės, likusios – istorinės vėliavos su Vyčio herbu.

„Gtentos“ vadovo teigimu, smarkiai mažėja ir prie individualių gyvenamųjų namų įrengiamų vėliavų stiebų pardavimai – tokį Lietuvos gyventojų elgesį jis sieja su karo Ukrainoje sukelta ir pasibaigusia patriotiškumo banga.

„Užsakymų daugėjo visada, ypač pernai, kai prasidėjo karas, išaugo žmonių patriotiškumas. Vėliau ėmė mažėti ir, jeigu dabar turime gal dešimt užsakymų, tai pernai tokiu metu turėjome kelis šimtus“, – BNS sakė A. Kazlauskas.

Mažėjančius stiebų pardavimus jis sieja ir su statybinių medžiagų brangimu bei būsto pardavimų kritimu.

Užsakymų daugėjo visada, ypač pernai, kai prasidėjo karas, išaugo žmonių patriotiškumas.

„Ženkliai mažėti pradėjo praėjusių metų gegužę, kai viskas subrango. Stiebas – tai ne pirmo būtinumo prekė, žmonės galvoja, kaip duris pirmiau įsistatyti. Kaip leidžiasi nekilnojamojo turto pardavimai, taip vėliavų ir stiebų – irgi“, – teigė A. Kazlauskas.

„Tas pats juntama ir su vėliavomis, kad mažiau keičia. Įprastai stiebą nusipirkę žmonės vėliavas keičia kas šešis mėnesius, o jau dabar matome, kad jų pardavimai irgi mažėja, taupoma“, – pridūrė jis.

Anot jo, prie individualių namų dažniausiai statomas standartinis 6 metrų aukščio stiebas kainuoja 280–600 eurų, didesni gali kainuoti ir tūkstantį. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

uz tai ukrainos visur pilna LNK tv grupe net sia diena nepasipuose lietuvos veliava o buvo tik ukrainos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS