A. Veryga: pirmieji skrydžių atnaujinimai – ten, kur nėra aktyvių viruso židinių | kl.lt

A. VERYGA: PIRMIEJI SKRYDŽIŲ ATNAUJINIMAI – TEN, KUR NĖRA AKTYVIŲ VIRUSO ŽIDINIŲ

Lietuvos oro uostams prognozuojant, kad skrydžių atsistatymas gali prasidėti gegužės viduryje, Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad kol kas sprendimai nepriimti, tačiau pabrėžia, kad pirmieji skrydžiai vyktų ten, kur nėra aktyvių viruso židinių.

„Šiandien COVID-19 valdymo komitete buvo apie tai diskutuota, tiek užsienio reikalų, tiek susisiekimo ministrai pristatinėjo pačia mintį, kad dalis skrydžių galėtų būti atnaujinta, bet tokių sprendimų kol kas nėra priimta, kalbėti apie datas galėsime, kai bus aišku ir kai Vyriausybė tokius sprendimus priims“, –  spaudos konferencijoje penktadienį sakė A. Veryga.

„Pats principas, kad skrydžiai, jei ir bus atnaujinami, tai pirmiausia iš ten, kur nėra aktyvūs židiniai, tikrai ne tos šalys, kur labai didelis ir nevaldomas plitimas, ten tie skrydžiai jeigu ir bus atnaujinami, bus atnaujinti paskiausiai“, – pridūrė jis.

Anot jo, jei bus nuspręsta skrydžius atnaujinti, turės būti paruoštos visos priemonės, taikytos ir iki skrydžių uždarymo.

„Turėsime labai atsakingai tam pasiruošti, tai reiškia ir testavimui, ir karantinavimui ir visoms kitoms priemonėms, kurios buvo naudojamos, kol skrydžiai vyko“, – sakė ministras.

Dėl koronaviruso krizės didelei daliai pasaulio šalių nutraukus oro susisiekimą, tris Lietuvos oro uostus valdančios bendrovės vadovas sako, kad siekiant stabilizuoti veiklą, dabar svarbiausia – atgaivinti aviaciją ir pasiekiamumą.

Anot Mariaus Gelžinio, pirmiausia galėtų būti atnaujinti skrydžiai į tinklinius, didžiuosius oro uostus – Frankfurtą, Kopenhagą, Varšuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

To Kęstas

Nereikia nei tos tavo saules, nuvarai i soliariuma, gausi tiek uv, kad korona is karto pabegs, o odos vezys taps naujas draugas.

genocidas

kiek dar daug lietuvoj berasciu...jeigu rinkimai ka nors reikstu,jie butu uzdrausti-zydu patarle. tauta turi valdyt lietuva,o ne minia politiku.vergo vieta tvarte

Nuomonė.

Taip tegų skrenda,bet atgal kelio neturi būti.nereikia mūsų sąskaitą viešbučiais ir gydymų aprūpinti gerai uždirbančius eigrantus.Mes durnį ,kad gyvename Lietuvoje.o jie protingi gaudydami vištas ir parvykę be euro.Bilietas į vieną puse.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS