VMI atnaujino derybas su PST dėl baudos mokėjimo dalimis | kl.lt

VMI ATNAUJINO DERYBAS SU PST DĖL BAUDOS MOKĖJIMO DALIMIS

Viena didžiausių statybos įmonių Panevėžio statybos trestas (PST) gali dalimis mokėti jai už kartelinį susitarimą skirtą 8,5 mln. eurų baudą, tačiau su papildomomis 3,65 proc. palūkanomis.

Tokį išaiškinimą Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pateikė Europos Komisija (EK), per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė PST. VMI teigia jau derinanti taikos sutarties sąlygas su PST – ją dar turės patvirtinti teismas.

Pasak VMI komunikacijos vadovės Rūtos Asadauskaitės, EK nurodė, kad bendrovė, be įstatymuose numatytų palūkanų, turi mokėti ir papildomas palūkanas – tokiu atveju tai nėra laikoma valstybės pagalba.

„Europos Komisija paaiškino, kad jeigu bendrovės paskirtos baudos mokėjimui dalimis kartu su įstatymais nustatyta procesine palūkanų norma yra taikoma ir papildoma 3,65 proc. metinė palūkanų norma, tokia pagalba nėra laikoma valstybės pagalba“, – BNS sakė R. Asadauskaitė.

Anot jos, atsižvelgus į EK išaiškinimą VMI atnaujino taikos sutarties sąlygų derinimą su PST dėl baudos mokėjimo dalimis.

„Taikos sutartis įsigaliotų šalims pasiekus susitarimą, kurį dar turėtų patvirtinti teismas“, – sakė R. Asadauskaitė.

VMI į EK dėl valstybės pagalbos, išdėstant PST skirtos 10,3 mln. eurų (su palūkanomis) baudos mokėjimus, kreipėsi 2020 metų gruodį.

Konkurencijos taryba 2017 metais PST skyrė skyrė 8,5 mln. eurų, o bankrutuojančiai Vilniaus statybų bendrovei „Active construction management“ (buvusiai „Irdaiva“) –  3,7 mln. eurų baudas už tai, kad jos prieš septynerius metus buvo sudariusios kartelinį susitarimą, dalyvaudamos Vilniaus savivaldybės skelbtuose darželių atnaujinimo konkursuose.

VMI 2020 metų vasarą sutiko leisti PST mokėti baudą dalimis, tačiau Konkurencijos taryba tokį sprendimą apskundė teismui. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šiemet sausį galutinai nutarė, kad antstolis, leidęs PST dalimis sumokėti  baudą, viršijo įgaliojimus.

PST balandį BNS nurodė, jog jau yra sumokėjęs daugiau nei 2,165 mln. eurų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

kelnese KILS tikrai ! DDDD

Anonimas

KRIS !!!

kaip suprantu

staybininku paslaugu kainos kils ... baudejai duoda aiskiai suprast ka atkatas takart per mazas buvo....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS