VSAT: uždarius Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktus, eilės kitur neišaugo | kl.lt

VSAT: UŽDARIUS LAVORIŠKIŲ IR RAIGARDO PASIENIO PUNKTUS, EILĖS KITUR NEIŠAUGO

Uždarius Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktus, situacija kituose veikiančiuose pasienio punktuose išliko tokia pati, sako Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis.

„Neišaugo, situacija liko tokia pati praktiškai. Tai, kad buvo uždarytos Lavoriškės ir Raigardas, žiūrint šios dienos ryto duomenis, situacija išliko praktiškai tokia pati Šalčininkuose ir Medininkuose – ten eilės yra, ten jos ir buvo“, – BNS sakė G. Mišutis.

Anot jo, Medininkuose laukia apie 300 krovininių automobilių, Šalčininkuose – apie 170.  Panašūs duomenys buvo ir ketvirtadienį.

G. Mišučio teigimu, pasienio punktų uždarymas praėjo sklandžiai.

„Visai sklandžiai praėjo, konfliktų kažkokių, bandymų praeiti ar kažkokių incidentų nebuvo“, – teigė jis.

Vidurnaktį buvo pradėtos statyti laikinosios užtvaros, koncertina, dabar, anot atstovo, bus statomi stacionarūs gelžbetoniniai  blokai.

Atėjus vidurnakčiui iš Baltarusijos pusės Raigardo punkte liko laukti nespėjęs į Lietuvą įvažiuoti autobusas bei neilga lengvųjų automobilių eilė.

Tarnybos vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip Baltarusijos pusėje buvę asmenys dar priėjo prie sienos linijos ir bandė anapus jos esančius Druskininkų pasieniečius įkalbėti praleisti į Europos Sąjungą. Kurorto pasieniečiai į diskusijas nesivėlė ir informavo anapus sienos esančius asmenis, kad Raigardo punktas yra uždarytas, o Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje liko veikti tarptautiniai Medininkų ir Šalčininkų kontrolės punktai.

Lavoriškių punktas prieš vidurnaktį buvo tuščias.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jaunalietuviai

Kuo skubiau pradėti čia suvažiavusių gudų, kacapų ir rusakalbių ukrainiečių deportaciją iš Lietuvos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS