„Achemos“ darbuotojai siekia panaikinti jiems nepalankų teismo sprendimą dėl streiko | kl.lt

„ACHEMOS“ DARBUOTOJAI SIEKIA PANAIKINTI JIEMS NEPALANKŲ TEISMO SPRENDIMĄ DĖL STREIKO

Teismui pripažinus, kad Jonavos azoto trąšų gamyklos „Achema“ darbuotojų pernai vasarį pradėtas streikas laikomas pasibaigusiu, o naujai skelbiamas streikas yra neteisėtas, profesinė sąjunga siekia šį sprendimą panaikinti.

Kauno apygardos teismas antradienį pradėjo nagrinėti įmonės darbuotojų profsąjungos apeliacinį skundą, kuriuo ji siekia panaikinti žemesnės instancijos teismo sprendimą. Apygardos teismo atstovė Milda Kryžė BNS nurodė, kad byla nagrinėjama rašytine tvarka, o sprendimas bus skelbiamas gruodžio 19-ąją.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai birželį visiškai patenkino „Achemos“ ieškinį ir pripažino profesinės sąjungos pernai vasario 8-ąją pradėtą streiką pasibaigusiu, o šiemet birželio 3 dieną paskelbtą naują streiką – neteisėtu.

Teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė BNS teigė, kad skundą dėl šio sprendimo profesinė sąjunga pateikė liepos 3-iąją prašydama jį panaikinti bei atmesti „Achemos“ reikalavimus.

„Atsakovė nesutinka su priimtu pirmos instancijos teismo sprendimu ir mano, kad jis yra priimtas netinkamai išaiškinus ir pritaikius materialinės bei procesinės teisės normas, todėl sprendimas turi būti panaikintas priimant naują, kuriuo būtų atmesti ieškovės („Achemos“ – BNS) reikalavimai“, – BNS sakė T. Merkevičiūtė.

Reikalaudami darbdavio pasirašyti dvejų metų trukmės kolektyvinę sutartį dėl darbo užmokesčio ir kitų sąlygų dalis „Achemos“ darbuotojų neterminuotą streiką pradėjo 2022 metų vasario 8 dieną, tačiau vasario 24-ąją prasidėjus karui Ukrainoje ir Lietuvoje įvedus nepaprastąją padėtį streikas buvo sustabdytas.

Anot pirmosios instancijos teismo, pasibaigus nepaprastajai padėčiai pernai rugsėjo 15-ąją kliūties tęsti streiką neliko, tačiau jis nebuvo tęsiamas, todėl laikomas pasibaigusiu nuo kitos dienos, tuo metu planuotas birželio 3-iosios streikas yra neteisėtas, nes darbuotojų atstovai pateikė naujus reikalavimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaip

gali buti streikas "teisetas arba ne"!??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS