A. Armonaitė apie baltarusių „Izovac Photonics“: gerai, kad sankcijos įgyvendinamos | kl.lt

A. ARMONAITĖ APIE BALTARUSIŲ „IZOVAC PHOTONICS“: GERAI, KAD SANKCIJOS ĮGYVENDINAMOS

Ekonomikos ir inovacijų ministrė nemato savo atsakomybės, kad prieš pusmetį į Lietuvą persikėlusi Baltarusijos aukštųjų technologijų bendrovė „Izovac Photonics“ iš karinę įrangą kuriančio Rusijos valstybinio koncerno „Rostec“ instituto, kuriam pritaikytos Europos Sąjungos  sankcijos, bandė pervesti 1,2 mln. eurų.

„Labai gerai, kad sankcijos yra įgyvendinamos, tas pavedimas buvo sulaikytas, o Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba daro savo darbą ir ačiū jiems už tai“, – prieš Vyriausybės posėdį trečiadienį žurnalistams sakė Aušrinė Armonaitė.

Ministrė pabrėžė, jog specialiosios tarnybos netikrino šios įmonės, nes ji nėra investavusi Lietuvoje, o tik joje užsiregistravusi.

„Ji nevykdo čia veiklos, o mes negavome indikacijų iš tarnybų apie kažkokias galimas sąsajas su režimu. Įmonės, kurios investuoja Lietuvoje, jos turi praeiti investicijų komisiją ir įvairias nacionalinio saugumo patikras – kiek man yra žinoma, šita įmonė yra tik užregistruota, bet nėra investavusi“, – aiškino A. Armonaitė.

„Esame papildomai dar užklausę šitos informacijos. Tarnybos dirba ir atitinkamai reaguosime“, – pridūrė ministrė.

Kaip trečiadienį pranešė LRT, „Izovac Photonics“ pirmąją karo Ukrainoje dieną bandant iš „Rostec“ persivesti 1,2 mln. eurų, šiuos pinigus areštavo FNNT dėl „Rostec“ vadovui Sergejui Čemezovui taikomų sankcijų.

Baltarusijoje, Rusijoje ir Taivane veikiančios įmonių grupės atstovas Vilniuje LRT sakė, kad pagrindiniai įmonės klientai iki karo Ukrainoje pradžios buvo Rusijoje.

2020 metais Baltarusijoje kilus masiniams protestams prieš Aliaksandrą Lukašenką, Ekonomikos ir inovacijų ministerija pakvietė šios šalies kvalifikuotus specialistus ir verslą kurti Lietuvoje.

„Investuok Lietuvoje“ duomenimis, nuo to laiko į Lietuvą iš Baltarusijos persikėlė 44 įmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Ji viska gerai supranta ir zino tikiu kad ji yra isdavyke musu Lietuvos ir tai turi saugumas susirupinti kas ta Armonaite yra is tikruju.

Anonimas

kuo save isivaizduoja ta is tushcio --i kiaura pilstytoja?! ..mat jie tik registruoti Lietuvoje ...,o nieko ne investavo...Tai ka ta jos pakviesta imone Lietuvoje veikia ,panele? ..tik permetineja neaishkius finansus?? ir kiek lieka jos saujoje? Uzkulisiu " veikeja"....

HMM

Ziople ne ministre
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS