Dalį užsakymų praradusi „Šilutės komunalininkas“ atleidžia trečdalį darbuotojų | kl.lt

DALĮ UŽSAKYMŲ PRARADUSI „ŠILUTĖS KOMUNALININKAS“ ATLEIDŽIA TREČDALĮ DARBUOTOJŲ

Teritorijų priežiūros ir atliekų tvarkymo paslaugas teikianti įmonė „Šilutės komunalininkas“, praradusi dalį nuolatinių darbų užsakymų, atleidžia 22 darbuotojus.

Apie tai įmonė praėjusią savaitę informavo Užimtumo tarnybą. „Šilutės komunalininko“ vadovas sako, kad sprendimas priimtas pralaimėjus Šilutės rajono savivaldybės konkursą dėl teritorijų priežiūros.

„Mes turėjome pastovią priežiūrą keliose seniūnijose, tačiau šiuo metu pralaimėjome tų darbų konkursą. Tame padalinyje, kuriame šie žmonės dirbo – žaliųjų plotų priežiūra – dabar jie tapo nereikalingi“, – BNS sakė bendrovės direktorius Audrius Benkunskas.

Apie atleidimą įspėti septyni darbininkai, šeši gatvių valytojai, keturi vairuotojai ir du traktorininkai, nurodo tarnyba. Bendrovės vadovas sako, kad dalis iš jų eis dirbti į kitas įmones, dalis yra pensinio amžiaus.

„Čia nieko baisaus nėra, dalis išeis kitur, keturi, atrodo, jau pensininkai“, – sakė A. Benkunskas.

Iš viso bendrovėje dirba 63 darbuotojai. Registrų centro duomenimis, pernai „Šilutės komunalininkas“ gavo 1,46 mln. eurų pajamų – 31 proc. daugiau nei užpernai (1,1 mln. eurų) ir uždirbo 94 tūkst. eurų pelno – dešimt kartų daugiau.

Užimtumo tarnybos duomenimis, Šilutės rajone liepos pradžioje darbo neturėjo 7,3 proc. visų darbingo amžiaus žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nauja mada

maziau sienauti pievas, daugiau erkiu auginti :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS