„Lietuvos geležinkeliai“ kreipėsi į bankus dėl „Belaruskalij“ avanso grąžinimo | kl.lt

„LIETUVOS GELEŽINKELIAI“ KREIPĖSI Į BANKUS DĖL „BELARUSKALIJ“ AVANSO GRĄŽINIMO

„Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) kreipėsi į šalies komercinius bankus ir centrinį banką dėl pernai iš „Belaruskalij“ gauto avanso už paslaugas, suteiktas po gruodžio 8-osios, grąžinimo.

LTG atstovas Mantas Dubauskas BNS sakė, jog geležinkeliai aiškinasi galimybes sugrąžinti nepanaudotą avansą. Jis neatskleidė, kada įmonė kreipėsi į bankus ir kada tikisi sulaukti atsakymų.

„Raštu kreipėmės į visus komercinius bankus ir Lietuvos banką dėl avanso likučio sugrąžinimo laukdami atsakymo – teigiamo arba neigiamo“, – BNS sakė M. Dubauskas.

LTG atstovas nenorėjo atskleisti planuojamų sugrąžinti pinigų sumos, tačiau aiškino, kad jos būtų pakakę teikti paslaugas „Belaruskalij“ iki kovo vidurio.

„Maždaug iki kovo vidurio būtų jo užtekę, priklausomai nuo gabenamų kiekių“, – sakė M. Dubauskas.

„Lietuvos geležinkeliai“ jau nuo pernai gruodžio ieško būdų, kaip grąžinti „Belaruskalij“ sumokėtą avansą. M. Dubauskas tuomet BNS sakė, kad pinigus įmonė jau bandė grąžinti per „Swedbank“ gruodžio 7-ąją, dieną iki įsigaliojant JAV sankcijoms „Belaruskalij“, tačiau gruodžio 8-ąją pinigai grįžo atgal į „Lietuvos geležinkelių“ sąskaitą, pavedimą atmetus „Belaruskalij“ aptarnaujančio banko Rusijos bankui-korespondentui VTB.

Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro (PPPKC) vadovas Eimantas Vytuvis BNS anksčiau sakė, jog yra dvi avanso grąžinimo galimybės, tačiau abi jos nėra greitos: pirma – kreipimasis į OFAC (JAV Iždo departamento Užsienio aktyvų kontrolės biuras) dėl specialios licencijos išdavimo, kuri apimtų konkrečią operaciją, antra – mokėjimą atlikti būtų galima remiantis tuo, jog avanso grąžinimas yra atsitiktinis ir būtų paremtas LTG išėjimu iš sutarties su „Belaruskalij“ remiantis force majeure aplinkybėmis.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ atstovų, pereiti prie išankstinių apmokėjimų su „Belaruskalij“ buvo susitarta pernai spalio pabaigoje, kad įsigaliojus JAV sankcijoms ir bankams po gruodžio 8 dienos nustojus aptarnauti pavedimus, „Lietuvos geležinkeliai“ neliktų be pinigų už iki tol jau suteiktas paslaugas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Alis...

pridirbta reikalų... bus Lietuvai didžiulių nekompensuojamų nuostolių... o kur dar kaimynų atsakas?... manau, kad taip elgtis yra nelogiška ir nepadoru...

Patyręs

Kažkada, karaliaus įsakymu, prie kiekvienų namų stovėjo statinė, į kurią būdavo beriami ugniakuro pelenei ir šlapinamasi, Kalio Salietros gavimui. Tik tuomet ji Karaliui buvo reikalinga ne laukams tręšti, o juodąjam parakui gaminti. Laimei dabar , nei trąšų laukams, nei parako karams nebereikia.

Anonimas

pagaliau baigesi VALSTYBE- VALSTYBEJE .seniai laikas ragus reikejo APLAUZYTI !!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS