„Lifosai“ suteikta papildoma galimybė būti išbrauktai iš sankcionuotų įmonių sąrašo | kl.lt

„LIFOSAI“ SUTEIKTA PAPILDOMA GALIMYBĖ BŪTI IŠBRAUKTAI IŠ SANKCIONUOTŲ ĮMONIŲ SĄRAŠO

Kėdainių fosforo trąšų gamykla „Lifosa“ gali iš naujo prašyti panaikinti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) sprendimą viešame sankcionuotų įmonių sąraše skelbti bendrovės pavadinimą ir jį iš ten išbraukti.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) neskundžiama nutartimi trečiadienį atnaujino terminą, per kurį „Lifosa“ gali skųsti tarnybos veiksmus. LVAT panaikino pirmosios instancijos teismo nutartį ir nurodė įmonės prašymą nagrinėti iš naujo.

„Nagrinėjamu atveju yra pagrindas pripažinti, kad pareiškėjas skundo padavimo terminą praleido dėl svarbių priežasčių, ir atnaujinti skundo padavimo terminą“, – skelbiama nutartyje.

Anksčiau bendrovė FNTT išbraukimo iš sankcionuotų įmonių sąrašo siekė Vilniaus apygardos administraciniame teisme, tačiau šis pernai spalio 10 dieną atsisakė priimti „Lifosos“ prašymą konstatavęs, jog įmonė jį pateikė gerokai per vėlai – spalio trečiąją, kai terminas, pirmosios instancijos teismo vertinimu, baigėsi rugpjūčio pabaigoje.

„Lifosa“ į viešą sankcionuojamų įmonių sąrašą įtraukta pernai liepos 20-ąją.

Įmonė teigia, kad FNTT įsakymas jai neįteiktas iki šiol, todėl jo apskundimo terminas apskritai nėra prasidėjęs. Ji, be kita ko taip pat nurodo, kad terminą praleido dėl laikinojo administratoriaus delsimo, mat jis turėjęs pritarti atstovavimo sutartims su teisininkais.

„Vertinant, dėl kokių priežasčių pareiškėjas praleido įstatymo nustatytą terminą kreiptis su skundu į teismą, būtina įvertinti visas su skundo padavimu susijusias faktines aplinkybes“, – teigiama LVAT nutartyje.

FNTT, kuri koordinuoja ir užtikrina finansinių sankcijų įgyvendinimą Lietuvoje, skelbia, kad „Lifosa“ yra įmonių, kurių turtas įšaldytas, sąraše, jai taikomi veiklos ribojimai dėl Bendrijos paskelbtų sankcijų Kremliui artimam Rusijos oligarchui Andrejui Melničenkai.

Gegužės 24-ąją darbą įmonėje pradėjo laikinoji administratorė – nemokumo administravimo bendrovė „Finance Guru“ su partneriais „Zeta Law“, „Ernst & Young Baltic“, „EY Law“, „Grant Thornton Baltic“ bei „Domus Sola“, kurios užduotis – užtikrinti įmonės veiklą nepažeidžiant tarptautinių sankcijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

EUSSR

Šutvė BRANGIŲ mandravoškių tampa administratoriais, po mėnesio Lifosa atsiduria juodajame sąraše, terminai apskųsti praleisti, nes BRANGIOS mandravoškės tampė gumą ir į teismą nupezėjo tik po 4-5 mėnesių Tai kiek reikia mokėti BABKIŲ kad tokios Grant Zetos Guru Lifosa iš duobės ištrauktu, o ne kištu ją gyliau?

Kuba

Prasti verslininkai..nesitikėjo, kad čia visi reikalai sprendžiami kaip pas putinoidus..kas paneigs,jeigu iš anksto būtų perleidę dalį akcijų kubiloidamas...ko gero nebūtų dabar tokių problemų..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS