„LTG Cargo“ pamažu susigrąžina vagonus iš Rusijos ir Baltarusijos | kl.lt

„LTG CARGO“ PAMAŽU SUSIGRĄŽINA VAGONUS IŠ RUSIJOS IR BALTARUSIJOS

Kovo pradžioje "Lietuvos geležinkelių" grupės krovinių vežimo bendrovei "LTG Cargo" iškėlus reikalavimą skubiai į Lietuvą sugrąžinti jai priklausančius vagonus iš Rusijos ir Baltarusijos, iki balandžio pradžios jų pavyko atgauti apie 300. Skaičiuojama, kad Rusijoje ir Baltarusijoje šiuo metu yra likę apie 120 tokių vagonų.

Dar kovo pradžioje, reaguodama į Rusijos karą prieš Ukrainą, "Lietuvos geležinkelių" grupės krovinių vežimo bendrovė "LTG Cargo" sustabdė platforminių vagonų nuomą.

Šiuo sprendimu buvo siekiama apriboti galimybes šiuos vagonus Rusijoje ir Baltarusijoje panaudoti kariniais tikslais, tačiau geležinkelių turtas į Lietuvą pirmąsias kelias savaites buvo grąžinamas labai vangiai.

Nuo kovo pradžios bendrovės "LT Cargo" platforminiai vagonai negalėjo būti gabenami tiek tiesiogiai į Rusiją ar Baltarusiją, tiek tranzitu į kitas šalis, išskyrus į Latviją ir Estiją.

Skubiai grąžinti pareikalauta ir vagonus, kurie per šias šalis vyko tranzitu.

Prieš mėnesį Rusijos ir Baltarusijos teritorijoje buvo per 400 "LTG Cargo" platforminių vagonų iš Lietuvos.

"LTG Cargo" kreipėsi į "Rusijos geležinkelius" ir "Baltarusijos geležinkelius", reikalaudama skubiai sugrąžinti Lietuvos bendrovei priklausančius vagonus.

Buvo baiminamasi, kad į Rusiją ar Baltarusiją patekę platforminiai vagonai galėtų būti nacionalizuojami ir naudojami karinei technikai gabenti.

"Naujausiais duomenimis, kovo pradžioje "LTG Cargo" įvedus reikalavimą skubiai į Lietuvą sugrąžinti bendrovei priklausančius vagonus iš Rusijos ir Baltarusijos, į Lietuvą jau grįžo apie 300 iš šiose šalyse buvusių bendrovei priklausančių ir jos valdomų vagonų. Skaičiuojama, kad Rusijoje ir Baltarusijoje šiuo metu yra likę apie 120 tokių vagonų, o po keletą jų kasdien ir toliau grįžta į Lietuvą", – dienraščiui patvirtino "Lietuvos geležinkelių" atstovė Kotryna Dzikaraitė.

"LTG Cargo" taip pat sustabdė jai priklausančių bei klientams išnuomotų grūdvežių ir mineralvežių vagonų išsiuntimą iš Lietuvos visomis kryptimis, išskyrus į Latviją ir Estiją.

Šiuo metu privačiais vagonais krovinius gabenantiems vežėjams "LTG Cargo" rekomenduoja įvertinti rizikas ir susilaikyti nuo krovinių gabenimo šiomis kryptimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS