Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl „Vičiūnų grupės“ įmonės veiklos | kl.lt

PRADĖTAS IKITEISMINIS TYRIMAS DĖL „VIČIŪNŲ GRUPĖS“ ĮMONĖS VEIKLOS

Teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą įtariant, kad Kauno mero Visvaldo Matijošaičio iš dalies valdomos „Vičiūnų grupės“ bendrovė „Plungės kooperatinė prekyba“ gabeno sankcionuotą produkciją į Rusijos Kaliningrado sritį, kur veikia grupės valdoma krabų lazdelių gamybos įmonė „Viciunai-Rus“.

Kaip ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra, muitinės kriminalistams pateikus teisinį įvertinimą dėl žiniasklaidos tyrimo, priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl tarptautinių sankcijų arba Lietuvos įstatymuose nustatytų ribojimų pažeidimo.

Prokuratūra BNS patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl „Plungės kooperatinės prekybos“ eksporto.

Šią įmonę valdo „Vičiūnų grupė“, lygiomis dalimis priklausanti V. Matijošaičiui ir jo verslo partneriui Liudui Skierui.

Pasak prokuratūros, pradėti ikiteisminį tyrimą nuspręsta teisėsaugininkams išanalizavus paviešintą informaciją, kad Plungės bendrovė galimai vežė sankcionuotas prekes į Rusiją. Bendrovė 2022–2023 metais galėjo vežti dvejopos paskirties prekes ir taip pažeisti tarptautines sankcijas ar šalies įvestas ribojamąsias priemones.

Muitinės kriminalistai galimą tarptautinių sankcijų pažeidimą ėmėsi tirti antradienį, LRT Tyrimų skyriui paskelbus, kad  „Plungės kooperatinė prekyba“ nuo karo Ukrainoje pradžios į Rusiją bent 11 kartų vežė į sankcionuotas prekes.

Anot žurnalistų, penkis kartus sankcionuotos prekės į Rusiją gabentos po to, kai konkretūs jų kodai buvo įtraukti į Europos Sąjungos (ES) sankcijų sąrašus, pavyzdžiui, guoliai, kuriuos Rusija naudoja tankų gamybai, taip pat kitos dvejopos paskirties prekės.

„Vičiūnų grupė“ pripažino vežusi tokias prekes, tačiau tikino apie sankcijas nežinojusi. Bendrovės teigimu, šis techninis eksportas nutrauktas vos sužinojus apie ribojimus, pradėtas vidinis tyrimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rimas

Ožio balkonelio uteles niekaip negali nurimti. Atstokit nuo Kauno MERO kuris yra isrinktas daugumos Kaunieciu.Konservu siuksles norit kad Kaunas butu kaip wilno ar kaip prie kreivasnukio

Velniai \\\\\.../////

atstokit nuo Žmogaus.

Ale

O TAI KA VEIKE,KUR BUVO MUITINES DARBUOTOJAI ??? Tam ir yra pasienio zona,kontrolė,muitinė ? .. Jeigu praleido,reiškia viskas buvo tvarkoje.. neieskokit užpakalyje dantu.. čia konservams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS