Uosto vadovo ieškos po atostogų | kl.lt

UOSTO VADOVO IEŠKOS PO ATOSTOGŲ

Iki šiol nerasta, kas užims kovo pabaigoje iš pareigų atleisto buvusio Valstybinio jūrų uosto vadovo Arvydo Vaitkaus vietą. Susisiekimo ministerija teigia, jog konkursą planuojama paskelbti rugsėjo 2–3 savaitę, "kai baigsis intensyvus atostogų laikotarpis".

Susisiekimo ministerija dar gegužės pradžioje informavo, jog pradeda kandidatų Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) generalinio direktoriaus pareigoms užimti atrankos proceso paruošiamąjį etapą.

Ministerijos teigimu, kandidatų atranka vykdoma bendradarbiaujant su aukščiausio lygio vadovų paieškos agentūra "AIMS International Lietuva".

Skelbta, kad šis paruošiamasis etapas turėtų užtrukti apie mėnesį. Konkursą planuota skelbti birželio pradžioje.

Tada susisiekimo ministras Rokas Masiulis tvirtino, kad "Klaipėdos uostas yra strateginė valstybės įmonė, todėl ieškoma ypač kompetentingo bei aukščiausius skaidrumo standartus atitinkančio kandidato", tačiau kol kas jokių pokyčių nėra, neaišku, kiek kandidatų pavyko atrinkti.

Susisiekimo ministerijos atstovai dienraštį informavo, jog "KVJUD vadovo konkursą planuojama paskelbti rugsėjo 2–3 savaitę, kai baigsis intensyvus atostogų laikotarpis".

Potencialiems kandidatams, norintiems pretenduoti į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinio direktoriaus poziciją, keliami labai aukšti reikalavimai.

Jie turi turėti ne mažesnę nei 5 metų vadovaujamo darbo patirtį vidutinėje ar didelėje įmonėje, ne mažiau kaip 10 metų praktinio darbo patirtį, turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą.

Privalumais bus laikoma patirtis tarptautiniame versle ar su transporto industrija susijusioje srityje, rusų ir anglų kalbos žinios.

Atrankų metu bus vertinama kandidatų infrastruktūrinių projektų vystymo patirtis, įmonės strategijos rengimo bei įgyvendinimo žinios, šiuolaikinio verslo principų išmanymas, verslo valdymo žinios, kompetencija ir nepriekaištinga reputacija.

Po to, kai dėl "galimų interesų konfliktų" iš uosto direktoriaus pareigų buvo atleistas A.Vaitkus, KVJUD šiuo metu laikinai vadovauja infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vertėjas

išverčiu Romui. Manau, kad čia parašė nusivylęs ruselis- jūreivis, katras bijo net pirstelt. Kadangi tada konslibu teroristinė organizacija, jau seniai susicementavusi su valdžia ir su visais vertelku 'pricindalais'/vsd/, gali jį pagriebt ir ,,prikalt prie kryžiaus"momentaliai:D)..Va tada jis gali patapti Priešu. (Panašiai tokiu kaip kad patapo tas kur fotografavo SDT(oi negaliu, žvengiu!-:D)... O jei rimtai-priešų nereikia ieškoti. Kažkada mes buvom visi kap vienas. Rusas ar lietuvis ar dar kokia tautybė Lietuvoj..Klaipėdoj..Nieks nežino kad atėjus Sąjūdžiui, ten kur buvo lietuvių laivai, ruseliai-laivo ekipažų nariai, buvo kartu su lietuviais ir pirmieji kėlė Nepriklausomos Lietuvos vėliavą (paklauskit Šilerio). ŠITO PARTINIAI NIEKAD NESKELBS NES JIEMS TAS NENAUDINGA, TAIGI - ,,RUSAI PUOLA"?sukos..

Mižniai

iš'fakino Vaitkų, nebrangina(o) tikrų, išmanančių specialistų, tik varo partine linija kaip prie komunistų ir tiek žinių. Nenustebčiau kad į tokias aukštas pareigas ateitų dirbti..Minedas.Su tuo mus visus ir ,,sveikinu".(norisi keikt..)

to Romas

Taip..taip !: )Kaltas,kaltas.:)).Bet.. Su savo ,sena bocmana(drakona) Zygma -truputi cerka padarem!! Bet. .Zigma .isgeres . pasake rusu kalba- " . Как так получилось. что -"литовское морское пароходство" - литовцы- сами и "Прос срали"??ответ был простой- "свободу хотели,"? Вот теперь - и нет у тебя Зигмас. И у Литвы - НЕТ -своего Лит.МП !!! Маленько выпили,, Но.(старый дракон) Зигмас из бара ,ушёл ..совсем .. расстроенный. и ругаясь .(вежливыми."русскими" словами "в адрес соврем Лит Власти)) , как -настоящий литовский-БОЦМАН-(Дракон"!!:))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS