Vežėjai diegia naujas technologijas autobusams dezinfekuoti | kl.lt

VEŽĖJAI DIEGIA NAUJAS TECHNOLOGIJAS AUTOBUSAMS DEZINFEKUOTI

Tarpmiestiniais ir priemiesčių maršrutais keleivius vežanti bendrovė „Kautra“ rado būdų, kaip pagerinti transporto priemonių dezinfekavimo procesą. Kad užtikrintų keleivių ir vairuotojų apsaugą nuo plintančių virusų, „Kautra“ nutarė pasitelkti patikimą sprendimą ir keičia iki šiol atliekamą autobusų ir patalpų dezinfekavimo procesą efektyvesniu bei greitesniu.

„Iki šiol autobusus dezinfekuodavome kruopščiai išpurkšdami saloną dezinfekciniu skysčiu. Tai – viena iš bendrų Sveikatos apsaugos ministerijos rekomenduojamų priemonių viruso plitimo prevencijai. Toks būdas veiksmingas, bet turint per 300 autobusų, reikalauja daug laiko“, – sakė „Kautros“ įmonės Eismo tarnybos vadovas Alvydas Periokas.

Anot bendrovės marketingo vadovo Justino Vadlugos, prieš virusinių ligų sezoną ieškant sprendimo, kuris leistų patikimai ir efektyviai dezinfekuoti ne tik transporto priemones, bet ir patalpas bei siuntų terminalus, reikėjo universalaus įrenginio. Jo dairytis toli neprisiėjo, tokį įrenginį „Kautra“ rado Lietuvoje. Efektyvų dezinfekavimo sprendimą, panaudojant dirbtinį (dezinfekuojantį) rūką, sukūrė tautiečiai.

Rūkas pasiskleidžia po visą autobuso saloną per mažiau nei 10 sekundžių, taip dezinfekuodamas ne tik visus paviršius, bet ir orą jame.

„Išbandėme įrenginį savo teritorijoje, pirmas įspūdis ir efektas geras. Rūkas pasiskleidžia po visą autobuso saloną per mažiau nei 10 sekundžių, taip dezinfekuodamas ne tik visus paviršius, bet ir orą jame“, – sakė A. Periokas, pridurdamas kad rūkui išsisklaidžius, autobusai prieš reisą yra išvėdinami.

„Kautros“ atstovas teigė, kad svarbus veiksnys renkantis įrenginį buvo jo autorizacija ir sertifikavimas. Įrenginys yra sertifikuotas Sveikatos apsaugos ministerijos. Tai garantuoja, kad jis saugus ir tinkamas naudoti įmonės reikmėms. Dezinfekcinių garų generatorius bendrovėje pradedamas naudoti kasdieniam autobusų bei patalpų dezinfekavimui.

ELTA primena, kad „Kautra“ ne vienintelė, pasitelkusi tokią technologiją. Miesto savivaldybės įsteigta įmonė „Kauno švara“ šį pirmadienį dezinfekuojančiu rūku nuo paryčių valė patalpas keliasdešimtyje mokyklų, kuriose sekmadienį veikė laikinai įkurdintos Seimo rinkimų apylinkės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

daktaras

Sugražinkite kvarco lempas. Nereikės dviračio išradinėti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS