Už apgadintą stulpą irgi teks susimokėti | kl.lt

UŽ APGADINTĄ STULPĄ IRGI TEKS SUSIMOKĖTI

  • 1

Neretas avarija laiko tik dviejų transporto priemonių susidūrimą, tačiau eismo įvykiu laikoma ir situacija, kai nukenčia ne tik ir kitas turtas – kelio atitvarai, apšvietimo stulpai, tvoros, kelio ženklai ir panašūs objektai.

Ne visi vairuotojai žino, kad tokiais atvejais taip pat būtina įvykį įregistruoti ir pranešti apie jį savo draudimo bendrovei, nes neretai manoma, kad eismo įvykiu laikytinas tik kelių transporto priemonių susidūrimas, todėl atsitrenkus į stulpą, tvorą ar kelio atitvarą neva galima rūpintis tik savo automobiliui padaryta žala. Pagal kelių eismo taisykles, visi važiuojamojoje kelio dalyje ar šalia jos esantys objektai taip pat yra eismo elementai, o jiems – kaip ir kitam trečiųjų šalių turtui – padarytą žalą reikia atlyginti. Dėl to susidūrus su tokiu objektu būtina apie eismo įvykį pranešti apgadinto turto savininkui, o jei to padaryti nėra galimybės – informuoti policiją.

Statistiškai dažniausiai automobilių vairuotojai tokių eismo įvykių metu apgadina degalinių kolonėles, kelio atitvarus, kelio ženklus, apšvietimo stulpus ir tvoras. Taip pat nukenčia automobilių stovėjimo aikštelių užtvarai, vartai, pastatų fasado elementai.

Privalu atlyginti tiek privačių asmenų, tiek įmonių ar valstybės turtui padarytą žalą. Dėl to nesvarbu, ar apgadinama kaimynų tvora, ar apšvietimo stulpas, būtina įvykį įregistruoti ir kuo greičiau apie jį informuoti draudimo bendrovę. Geriausias sprendimas tokiose situacijose yra iškviesti kelių policiją, kuri įvykį oficialiai užfiksuoja. Galima ir asmeniškai kreiptis į turto savininką bei kartu užpildyti eismo įvykio deklaraciją. Nereikėtų situacijos mėginti spręsti neoficialiais žodiniais ar rašytiniais susitarimais. Anot draudikų, tai išties rizikinga, nes nesant oficialių dokumentų apie įvykį gali kilti įvairių nesusipratimų. Blogiausias sprendimas būtų iš įvykio vietos paprasčiausiai pasišalinti. Tai gali grėsti piniginėmis baudomis, kurios, priklausomai nuo eismo įvykio metu padarytos žalos, gali siekti nuo 600 eurų iki 1,5 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nepristatinekit vidury gatves stulpu

nereikes ieskot kaltu ,kad apsimoketu uz jusu stulpus...lai mentai uzmoka uz sugadinta automobily ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS