Lūpų dažais tapytoja griauna meno stereotipus | kl.lt

LŪPŲ DAŽAIS TAPYTOJA GRIAUNA MENO STEREOTIPUS

Menų karaliene vadinama tapyba ir dėl vartotojiškumo skatinimo dažnokai kritikuojama mada viena kitą gali puikiai papildyti. Tą patvirtina vilnietė Akvilė Lesauskaitė, savo tapybos darbams raiškos priemone pasirinkusi moterų pamėgtas dekoratyvinės kosmetikos priemones, daugiausia – lūpdažius.

Profesionali tapytoja A. Lesauskaitė madoje ir šalia jos sukasi nuo tada, kai dar būdama Vilniaus dailės akademijos studentė pagal mainų programą išvažiavo tobulintis į Milaną. Ten merginą pasiglemžė mados pasaulis: įsiurbė mados savaičių renginiai, užbūrė žmonių laisvė ir spalvos, tad kitokios energijos įsikrovusi A. Lesauskaitė grįžusi į Lietuvą nutarė ne tik skirti gerokai daugiau dėmesio anksčiau pradėtam kurti elektroniniam mados žurnalui, bet ir apsigynė su mada susijusia tema parengtą diplominį darbą. O jam besirengiant pati sau netikėtai iš naujo atrado lūpų dažus.

„Grįžusi po „Erasmus“ studijų bandžiau ieškoti tam tikrų technikų. Supratau, kad aliejinius dažus, kuriais tapiau iki tol, galėčiau dar papildyti juos kuo nors kitu ir, kadangi aliejiniai dažai turi tokią specifiką, kad džiūva nuo kelių dienų iki kelių savaičių, laiko nebuvo, o darbų norėjosi padaryti daugiau, tai išbandžiau akrilą, tačiau akrilas nelabai patiko ir nelipo, kaip dažas, tada tiesiog namie, klajodama, begalvodama, ką čia padaryti, užkliuvo akis už lūpdažių“, – pasakoja tapytoja.

Visą reportažą žiūrėkite LRT Televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS