Vilniuje prasideda galerijų savaitgalis | kl.lt

VILNIUJE PRASIDEDA GALERIJŲ SAVAITGALIS

Ketvirtadienį Vilniuje prasideda ketvirtasis galerijų savaitgalis – apie 30 meno galerijų vyks parodų atidarymai, susitikimai su kūrėjais, ekskursijos, filmų peržiūros ir kiti renginiai.

Pasak Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos, keturių dienų programoje – dvylikos parodų atidarymai, vienos iš „Auksinio liūto“ laureačių performansas, diskusija apie Vilniaus parodinių erdvių ekosistemą ir daug kitų renginių.

Organizatorių teigimu, renginys siekia supažindinti su mieste veikiančiomis meno erdvėmis, pristatyti naujas iniciatyvas ir ugdyti ilgalaikį lankymosi galerijose įprotį.

Nuo ketvirtadienio prasidedantis renginys startuoja su diskusija apie Vilniaus parodinių erdvių ekosistemą. Čia bus siekiama išsiaiškinti, kaip meno lauką pakeičia nauji žaidėjai bei kas nutinka užsidarius senoms institucijoms. Pokalbis vyks vėlyvą rudenį rekonstrukcijai užsidarysiančiame Šiuolaikinio meno centre (ŠMC). Čia taip pat numatyti dviejų naujų parodų atidarymai, ekskursijos, edukacinė programa vaikams, koncertas ir skaitykloje sukauptų antrų leidinių egzempliorių išdalytuvės.

Vitebsko gatvėje besikuriančiame kultūros komplekse SODAS 2123 penktadienį bus atverta galerija „Atletika“. Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos kuruojamoje erdvėje vyks parodų atidarymai, koncertai, naujų iniciatyvų ir knygų pristatymai.

Galerijų savaitgaliai Europos ir pasaulio miestuose organizuojami jau daugiau nei dešimtmetį. Kartą per metus vykstančio nemokamo renginio tikslas – sukurti progą pažinti mieste veikiančias meno erdves, aplankyti parodas, susitikti su kūrėjais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

fege

Sveiki, ponai, mane domina slapti susitikimai su vyru. Man 24 metai, neseniai po išsiskyrimo, ir nenoriu vyro visą laiką. Kviečiu susisiekti su manimi per šį portalą: www.vplan.com/emma23

eurų

stigius privertė net ''savaitgalius'' organizuot ............neišsilaiko , net ŠMC užsidaro nenuspėjamam ''remontui'' ..............

che

jau isvis niekas nebeina i tas galerijas...o ko ten eiti,ten meno mazai belike,sukomercejo tas ju 'menas' ,primauzota primauzota visokiu mauzalyniu...o studijavo da septynis metus...o kazkokias mauzalynes mauzoja...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS